ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Vrettou-Attica-Bank
Φωτο: Attica Bank

Fiera Capital: Δεσμεύεται να συμμετέχει στην ΑΜΚ της CrediaBank με 30 εκατ. ευρώ

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη CrediaBank από τη Fiera Capital, που προ-δεσμεύει 30 εκατ. ευρώ για την ΑΜΚ, στηρίζοντας τη στρατηγική ανάπτυξης και επέκτασης της τράπεζας.

Η Fiera Capital (UK) Limited επιβεβαιώνει εκ νέου την εμπιστοσύνη της στη CrediaBank, προχωρώντας σε προ-δέσμευση ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. 

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη φάση για τον μετασχηματισμό και την αναπτυξιακή πορεία της CrediaBank, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης προς τη διοίκηση και τη στρατηγική της.

Το πόσο της προ-δέσμευσης για την ΑΜΚ ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

«Έχοντας στηρίξει την τράπεζα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης φάσης μετασχηματισμού της, επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας σε αυτή την κρίσιμη καμπή», δήλωσε ο Stefan Böttcher, Senior Portfolio Manager, Emerging & Frontier Markets στη Fiera Capital (UK) Limited.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Η Fiera Capital (UK) Limited («Fiera» ή «η Εταιρεία»), η βρετανική θυγατρική της Fiera Capital Corporation, μιας κορυφαίας ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 119,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2025, ανακοινώνει σήμερα την προ-δέσμευσή της, εκ μέρους ορισμένων από τα κεφάλαιά της, να συμμετάσχει στην προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου της CrediaBank S.A. («CrediaBank»), υπό συνήθεις όρους και προϋποθέσεις, με ποσό προ-δέσμευσης ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η προτεινόμενη έκδοση υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς, στην έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της CrediaBank που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2026, καθώς και σε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της CrediaBank, ενεργώντας βάσει της σχετικής εξουσιοδότησης.

Υπό την προϋπόθεση ότι η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου θα προχωρήσει, και υπό τους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις, αυτή θα αποτελέσει τη δεύτερη συμμετοχή της Fiera σε αύξηση κεφαλαίου του ίδιου οργανισμού, ενισχύοντας τη συνεχιζόμενη στήριξή της προς τον στρατηγικό μετασχηματισμό της τράπεζας.

Παρότι η επόμενη φάση ανάπτυξης της CrediaBank παρουσιάζει νέες προκλήσεις, η προ-δέσμευση της Fiera αντικατοπτρίζει την ισχυρή εμπιστοσύνη στη διοικητική ομάδα της τράπεζας υπό τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Ελένη Βρεττού

Η ομάδα έχει διαχειριστεί με επιτυχία μια απαιτητική περίοδο εγχώριας ενοποίησης, επίλυσης μη εξυπηρετούμενων δανείων και ενίσχυσης του ισολογισμού, τοποθετώντας την τράπεζα σε θέση να εισέλθει στο επόμενο στάδιο επέκτασής της.

Ο Stefan Böttcher, Senior Portfolio Manager, Emerging & Frontier Markets στη Fiera Capital (UK) Limited, δήλωσε:

«Έχοντας στηρίξει την τράπεζα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης φάσης μετασχηματισμού της, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας σε αυτή την κρίσιμη καμπή. Η CrediaBank έχει αποδείξει σαφή ικανότητα υλοποίησης σύνθετων στρατηγικών πρωτοβουλιών και η σχεδιαζόμενη επέκταση στη Μάλτα αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία για τη διεθνή ανάπτυξη της πλατφόρμας της. Έχουμε ισχυρή εμπιστοσύνη στο όραμα και την ικανότητα της διοικητικής ομάδας να επιτύχει μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαίδων Ταμβακάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πασχαλινό μπόνους στους εργαζομένους της Alpha Trust και η πλατφόρμα για NPLS's

Άνοιξε η όρεξη της Ελ. Βρεττού για εξαγορές, πολύ καλό Πάσχα για τους εργαζόμενους στην Alpha Trust λόγω του deal με Alpha Bank και γιατί αλλάζει όνομα ο Ant1+ μετά την είσοδο Μαρινάκη - Βαρδινογιάννη.
Credia Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Στην CrediaBank το «καμπανάκι» στο ΧΑ, σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

Οι 375 εκατομμύρια νέες μετοχές της CrediaBank διαπραγματεύονται και επισήμως στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την διευθ. σύμβουλο Ελ. Βρεττού να κάνει λόγο για επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της τράπεζας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Βατερλώ με fuel pass, οι καταθέσεις που λείπουν και αποζημίωση για Fly Over

Ποιες εταιρείες ευθύνονται για το φιάσκο με την πλατφόρμα του fuel pass, πόση αποζημίωση θα λάβουν Μυτιληναίος - ΑΒΑΞ από το Fly Over, η ανησυχία για τα καύσιμα και οι καταθέσεις που λείπουν.