ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πηγή φωτο: Eurobank

Eurobank: Διάκριση για βιώσιμες χρηματοδοτήσεις από το Global Finance

Η νέα αυτή διάκριση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Τράπεζας σε βέλτιστες πρακτικές Βιωσιμότητας εστιάζοντας στη βιώσιμη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί στοχεύοντας.

Η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που λαμβάνει, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, τη σημαντική διάκριση Best Bank for Sustainable Finance in Greece 2024, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance, το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως στις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις.

Η νέα αυτή διάκριση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Τράπεζας σε βέλτιστες πρακτικές Βιωσιμότητας εστιάζοντας στη βιώσιμη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί στοχεύοντας στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.     

Η σημαντική αυτή αναγνώριση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς επιταχύνεται διεθνώς η ζήτηση για βιώσιμες επενδύσεις, τομέας στον οποίο η Eurobank καταγράφει αξιόλογες επιδόσεις, ενδυναμώνοντας την ισχυρή, ποιοτική και αξιόπιστη παρουσία της στην αγορά.

Οι νικητές των φετινών βραβείων είναι οι τράπεζες που επιλέχθηκαν σε διεθνές επίπεδο βάσει κριτηρίων αξιολόγησης των πολιτικών και των στόχων εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και των μετρήσιμων επιτευγμάτων τους στη χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Η επιλογή των υποψηφίων στηρίχθηκε στην αξιολόγηση από τους συντάκτες του περιοδικού, η οποία, σε συνδυασμό και με ανεξάρτητη έρευνα, ανέδειξε και τους νικητές.

Η Τράπεζα συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις Βιωσιμότητας με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών επιδόσεών της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της.

Μπορείτε να δείτε τις διακρίσεις της Eurobank εδώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τί ζητά ο Αλ. Εξάρχου, οι τράπεζες και η «πίεση» Χαρδούβελη για εξαγορά

Τι σημαίνει η αναθεώρηση τιμών στα κατασκευαστικά έργα που ζήτησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, για εξαγορά πιέζει» ο Γκ. Χαρδούβελης, το πλαφόν Μητσοτάκη στα καταναλωτικά και από τα ρεστοράν του ψυχικού στις ταβέρνες του Παγρκατίου τα δείπνα των δυσαρεστημένων στη Ν.Δ..
Λογότυπο Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Ανάπτυξη και στήριξη της οικονομίας σύμφωνα με Ζανιά και Καραβία

Η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε από τη χρηματοδότηση των τραπεζών, με αύξηση 7,9% στον ιδιωτικό τομέα και βελτίωση σε ρευστότητα και κερδοφορία. Οι τράπεζες αύξησαν τα μερίσματα, ενώ το RoE το 2025 έφτασε στο 12%, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο ΕΕ.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το «κουπί» Στουρνάρα, αύριο Ανδρουλάκης - τραπεζίτες και η «άμυνα» Περιστέρη

Τι κρύβει η «επιθετική» κίνηση Περιστέρη στην Αμυνα, το ραντεβού Ανδρουλάκη με τραπεζίτες, οι απαντήσεις Καραβία, τα πράσινα ομόλογα των τραπεζών, το «κουπί» που τραβάει ο Στουρνάρας και το μπλοκ των Σαμαρικών.