ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Κεραμοποιείο Lavatoy

Έκθεση Κεραμικής: Παράδοση και σύγχρονη ζωή, δυο κόσμοι σε αρμονία

Στην πρώτη αυτή ατομική του έκθεση, ο Νίκος Κατσούλας, ιδρυτής του κεραμοποιείου Lavatoy, θα παρουσιάσει συλλογή από βάζα, κούπες και πορτατίφ.

Έκθεση κεραμικής με θέμα: «Καμπύλες και Ευθείες γραμμές, Παράδοση & Σύγχρονη ζωή: Δυο κόσμοι σε αρμονία», πραγματοποιείται από το κεραμοποιείο Lavatoy. Η έκθεση γίνεται στο χώρο Tales in Tiles Experience store που βρίσκεται στη διεύθυνση Τάιχμαν 2 στο Κουκάκι.

Στην πρώτη αυτή ατομική του έκθεση, ο Νίκος Κατσούλας, ιδρυτής του κεραμοποιείου Lavatoy, θα παρουσιάσει συλλογή από βάζα, κούπες και πορτατίφ. Τα σχέδια είναι λιτά, τα χρώματα είναι γήινα, ο πηλός είναι stoneware και terracotta.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αρμονικό πάντρεμα των καμπυλών του χθες με τις ευθείες του σήμερα.

«Την έμπνευσή μας την αντλούμε από την αντίθεση του αρχέγονου υλικού (πηλός) με τη μοντέρνα λειτουργικότητα, για να παράγουμε ένα χρηστικό, ζεστό, οικείο και συνάμα υψηλής αισθητικής αντικείμενο».

To κεραμοποιείο Lava Toy έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αποκτήσει την δική του ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα στον χώρο της κεραμικής τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χάρη στις εκλεπτυσμένες γραμμές των αντικειμένων που δημιουργεί, όμορφα δεμένες με τη φύση, την θάλασσα και τον Ελληνικό ουρανό.

Ρόλο στην αναγνωρισιμότητα αυτή παίζει και το λογότυπό του, που αποτελεί αντίγραφο ζωόμορφου πήλινου ειδωλίου Νεολιθικής εποχής της Ελάτειας, αρχαίας πόλης στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, και γενέτειρας του Νίκου Κατσούλα. «Ένα εξαίρετο αντικείμενο μικροτεχνίας, εύρημα των ανασκαφών, που μπορεί να αξιοποιήθηκε ως ταφικό κτέρισμα, λατρευτικό αντικείμενο ή απλώς ως παιδικό παιχνίδι, κοσμεί ως logo μινιμαλισμού και τοπικής κουλτούρας τις δημιουργίες μας».

Λίγα λόγια για τον χώρο της έκθεσης: Το Tales in Tiles _ experience store είναι ένας καινούριος χώρος που φιλοδοξεί να συνδυάσει την δημιουργία – με εργαστήρια πηλού και κεραμικής, την τέχνη – εκθέτοντας έργα καλλιτεχνών, και την διάθεση προϊόντων Ελλήνων δημιουργών - επιλεγμένα με γνώμονα την πρωτοτυπία, την αισθητική και την ηθική προς το περιβάλλον.

Η έκθεση για διαρκέσει μέχρι της 15 Μάϊου και οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα 15:00–20:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:30-14:30 & 17:00–20:00, Τετάρτη και Σάββατο 11:00–17:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση και μετατροπή του κυλινδρόμυλου στη Νάουσα

Εγκρίθηκε η ένταξη της αποκατάστασης του κυλινδρόμυλου Ματθαίου στη Νάουσα στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Ο χώρος θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων, με διατήρηση του ιστορικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 3.409.760 ευρώ.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο και τη Λειψία για τουριστική προώθηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, θα ηγηθεί αποστολής σε Βερολίνο και Λειψία στις 22-25 Οκτωβρίου για την τουριστική προώθηση της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki» με στόχο τη γερμανική αγορά.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωματεία Πολιτισμού εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για αύριο, 21/10

Αύριο Τετάρτη, τα σωματεία του πολιτισμού προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το ΥΠΠΟ. Διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και προστασία των αρμοδιοτήτων του ΟΔΑΠ και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Η Ελλάδα κλειδί στον διεθνή διάλογο για πολιτιστική κληρονομιά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σημασία της συνεργασίας και τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάδειξη και διαφύλαξή της στην 4η Συνάντηση της ACHA.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις 26 και 28 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, λόγω εκδηλώσεων για τον Αγ. Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου. Στις 22/10, 07:30-14:00 διακοπή κυκλοφορίας στη Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, από Νέα Αερογέφυρα Θέρμης έως Αερογέφυρα Ρυσίου.