ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος για τρίτη φορά

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης και «πετώντας» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα «κλείδωσε» την πρώτη θέση του βάθρου

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση (κανείς αθλητής δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν), διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, σε μία βραδιά που δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο η κυριαρχία του. Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης και «πετώντας» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα «κλείδωσε» την πρώτη θέση του βάθρου, σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για εφέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ (8,60μ.). 

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις του με το... καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στο πέμπτο έσπασε όλα τα... ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας (8,66μ. από το 2007). Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το καταρρίψει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Τη δεύτερη θέση με 8,38μ. κατέλαβε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, ενώ στην τρίτη με 8,31μ. βρέθηκε ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζάππειο λεωφόρος δέντρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Ελλάδα: 10 νέα αστικά πάρκα-πνεύμονες για πράσινο και αθλητισμό

Δέκα νέα αστικά πάρκα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, προϋπολογισμού 21,4 εκατ. ευρώ, σχεδιάζονται ως σημαντική παρέμβαση αναζωογόνησης, με στόχο πράσινες «ανάσες», αθλητισμό και πολιτισμό, τονίζει ο Β. Γιαννόπουλος.
Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβάλ άθλησης στον Πειραιά: Γιορτή Ολυμπιακών αξιών και ιστορίας

Τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον αθλητισμό και τις αξίες του Ολυμπισμού διοργανώνει ο Πειραιάς με την Ένωση Απανταχού Μανιατών, με δράσεις για μαθητές, αθλητικές δραστηριότητες και έκθεση ολυμπιακών δάδων, 2-4 Οκτωβρίου.
Πύργος Άιφελ Ολυμπιακοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση στην UNESCO για τους Ολυμπιακούς Νέων Ντακάρ με πρωτοβουλία Ελλάδας

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Ντακάρ, η ελληνική και η σεναγαλέζικη αντιπροσωπεία στην UNESCO διοργανώνουν εκδήλωση για τον Ολυμπισμό και το ρόλο της νεολαίας στη βιώσιμη ειρήνη, προβάλλοντας το ελληνικό Ολυμπιακό ιδεώδες.
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΑΚΑ: Επιστροφή στον αθλητισμό με απόφαση της Πολιτείας

Το ΟΑΚΑ αναβαθμίζεται και αποκτά κεντρικό ρόλο σε αθλητισμό και πολιτισμό, με τη στήριξη της Πολιτείας. Στόχος είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές συγκρότημα, ανοιχτό στην κοινωνία, με τη συναυλία της Βίσση να σηματοδοτεί τη νέα αρχή.
ΟΑΚΑ ολυμπιακό στάδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΚΑ: Καθαρίστηκαν 1.100 στρέμματα σε λιγότερο από 12 ώρες μετά τη συναυλία

Μετά τη μεγάλη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων, με τα απορρίμματα να διαχωρίζονται και σημαντικό μέρος να ανακυκλώνεται, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία.
Κατασκήνωση στη φύση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mountain Games 2026: Πεζοπορία, δράσεις και εργαστήρια για νέους στην Κύπρο

Τα Mountain Games 2026 συνεχίστηκαν με ποικίλες εκδηλώσεις στο Τρόοδος, όπως πεζοπορίες, πολιτιστικές δράσεις και νεανικά εργαστήρια. Στο γυμνάσιο Αγρού, το πρόγραμμα «Elevate Your Life» προώθησε την υγεία και τη δραστηριότητα στη φύση.