ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ορίζοντας Ταϊπέι τοπίο
Ο εμβληματικός ορίζοντας της Ταϊπέι κατά το σούρουπο, με επίκεντρο τον πύργο Taipei 101.

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν o ιδρυτής της Foxconn

O δισεκατομμυριούχος Τέρι Κουό, ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν ως ανεξάρτητος.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Foxconn, ο δισεκατομμυριούχος Τέρι Κουό, ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν ως ανεξάρτητος.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στις προεδρικές εκλογές του 2024 και να καταθέσω την υποψηφιότητά μου», επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο.

Ο κ. Κουό, ο οποίος έτρεφε για καιρό τη φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία, είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος πως θα επιδίωκε να εξασφαλίσει το χρίσμα του Κουομιντάνγκ (KMT), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ταϊβάν.

Όμως το KMT προτίμησε άλλον υποψήφιο, τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Χου Γιου-ι, σήμερα δήμαρχο της Νέας Ταϊπέι, παρά το ότι οι επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις είναι δυσοίωνες τις τελευταίες εβδομάδες.

Θα χρειαστεί πάντως ο επικεφαλής της Foxconn, που ετοιμάζεται να κατέβει ως ανεξάρτητος, να συγκεντρώσει 290.000 υπογραφές για να έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα. Ο κ. Κουό οργάνωσε τους τελευταίους μήνες αρκετές εκδηλώσεις με προεκλογικό άρωμα στη νήσο.

Η Foxconn -επισήμως η Hon Hai Precision Industry- είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών κατά παραγγελία στον κόσμο, παράγει τις συσκευές αρκετών μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας, ιδίως της αμερικανικής Apple.

Φαβορί των εκλογών θεωρείται ο νυν αντιπρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε, μέλος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος της απερχόμενης προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνα Ταϊβάν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Δεν θα επιτρέψουμε σε ξένες δυνάμεις να καθορίσουν το μέλλον μας

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε, δήλωσε ότι το μέλλον του νησιού δεν το αποφασίζουν ξένες δυνάμεις, τονίζοντας πως η Ταϊβάν δεν θα γίνει όμηρος ξένων συμφερόντων, μετά τις κινεζικές πιέσεις προς τις ΗΠΑ.
Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το επίκεντρο της εκδήλωσης η πολιτική σκηνή και ο χρόνος εκλογών

Στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τον εορτασμό για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως θα γίνουν την άνοιξη, ενώ υπήρξε χιούμορ για το πλήθος των υποψηφίων.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Όρμπαν καλεί τους Ούγγρους να αντισταθούν στην «τυραννία» του Μαγιάρ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κάλεσε τους υποστηρικτές του να επαναφέρουν τη δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι έχει συνθλιβεί από τη νέα κυβέρνηση. Έκανε δηλώσεις μετά από εισβολή εισαγγελέων σε γραφεία του Fidesz.