ΓΔ: 2647.7 -0.89% Τζίρος: 168.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:37
Πανοραμική Γάζας πόλης
Πανοραμική εικόνα της Γάζας στο ηλιοβασίλεμα με σύννεφα πάνω από την πόλη.

Επτά Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο της Γάζας

Aφότου ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής η Χαμάς, το 2007, έπειτα από έναν σχεδόν εμφύλιοι πόλεμο, το κίνημα αυτό κυβερνά χωρίς να συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Επτά Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας καταδικάστηκαν σήμερα σε θάνατο δια απαγχονισμού, για «συνεργασία» με το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς. Το στρατοδικείο επέβαλε επίσης ποινές ισόβιας κάθειρξης με καταναγκαστική εργασία σε επτά άλλα άτομα. Η ποινή αυτή ισοδυναμεί με φυλάκιση 25 ετών στη Γάζα.

Με βάση την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι καταδίκες σε θάνατο πρέπει να εγκριθούν από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Όμως αφότου ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας η Χαμάς, το 2007, έπειτα από έναν σχεδόν εμφύλιοι πόλεμο, το κίνημα αυτό κυβερνά χωρίς να συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Τον Απρίλιο δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι 4 σε ισόβια κάθειρξη για τις ίδιες κατηγορίες. Πέρσι στη Λωρίδα της Γάζας επιβλήθηκαν τουλάχιστον 17 καταδίκες σε θάνατο. Τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν τον Σεπτέμβριο του 2022 την εκτέλεση πέντε Παλαιστινίων από τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για «κατάφωρη παραβίαση» των παλαιστινιακών νόμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα Γερουσίας ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί φέρνουν νομοσχέδιο για κυρώσεις στη Δυτική Όχθη

Δημοκρατικοί γερουσιαστές των ΗΠΑ καταθέτουν νομοσχέδιο για κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, εντείνουν έτσι τις διαφωνίες με το Ισραήλ για τη διαχείριση της κατάστασης στην περιοχή.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Καμία απάντηση για φερόμενη ενημέρωση Ισραήλ πριν τη 7η Οκτωβρίου

Τα ΗΑΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρός τους είχε προειδοποιήσει τον Νετανιάχου πριν από την επίθεση της Χαμάς, ενώ το Ισραήλ διέψευσε πως υπήρξε σχετική ενημέρωση πριν από τις 7 Οκτωβρίου.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κυρώσεις σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Ο Εντ Μίλιμπαντ θα ανακοινώσει σήμερα κυρώσεις σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο στήριξης της λύσης των δύο κρατών, όπως είχε προαναγγείλει με αναθεώρηση της βρετανικής πολιτικής έναντι του Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

8 μουσουλμανικές χώρες κατηγορούν το Ισραήλ για επιθέσεις σε τζαμιά

Οκτώ μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, κατηγορούν το Ισραήλ για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στη Δυτική Όχθη, τις οποίες αποδίδουν σε Ισραηλινούς εποίκους, σύμφωνα με ανακοινωθέν.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Κατηγορίες κατά Ισραήλ για εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ισραήλ για εθνοκάθαρση και αναγκαστικές μετακινήσεις Βεδουίνων στη Δυτική Όχθη, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει στην προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών.