ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

«Αποθεώνουν» τις ΗΠΑ Σ. Αραβία και Ισραήλ για τη στάση τους κόντρα στο Ιράν

Θερμής υποδοχής έχει τύχει η αντίδραση των ΗΠΑ προς το Ιράν από Σαουδική Αραβία και Ισραήλ. «Άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε την αμερικανική υποστήριξη ο υφυπουργός Άμυνας της Σ. Αραβίας, «ευτυχής» για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ευχαρίστησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον "άνευ προηγουμένου" τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το Ιράν και επειδή υπερασπίζονται τους συμμάχους τους στην περιοχή απέναντι στις απρόκλητες επιθέσεις, όπως τις χαρακτήρισε.

"Η κυβέρνηση του προέδρου (Ντοναλντ) Τραμπ αντιμετώπισε το ιρανικό καθεστώς και την επιθετικότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων με πρωτοφανή τρόπο. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο για τη στάση του, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίον των δυνάμεων του κακού και της παράλογης επιθετικότητας" ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας, πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η δήλωση αυτή του πρίγκιπα Χαλίντ, γιου του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας, έγινε αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε τη "σημαντική" αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Την ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν χαιρέτισε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Η επιθετικότητα του Ιράν εντάθηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του Κόλπου, και είναι ακριβώς η στιγμή να ενισχυθούν οι πιέσεις και οι κυρώσεις. Είμαι ευτυχής που ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ακριβώς αυτό", ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ- Πατάει το κουμπί του πολέμου;

Με τη κρίση στον Περσικό Κόλπο να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, τα βλέμματα της ανθρωπότητας έχουν στραφεί πλέον στον Ντόναλντ Τράμπ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να καλείται να αποφασίσει αν θα επιτεθεί στρατιωτικά στο Ιράν.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθη πλοίο για λαθρεμπόριο πετρελαίου στα ΗΑΕ

Κλιμακώνεται η ένταση στον Περσικό Κόλπο, με τους «Φρουρούς της Επανάστασης» να συλλαμβάνουν ένα πλοίο το οποίο φέρεται να μετέφερε λαθραία 250.000 λίτρα πετρέλαιο στα ΗΑΕ σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε απόψε το Ιράν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αποκλείοντας την εμπλοκή της Υεμένης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόθεση Τραμπ για «αμερικανικό» Ορμούζ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε δηλώσεις Τραμπ για το στενό του Ορμούζ, τονίζοντας πως το πέρασμα ήταν, είναι και θα παραμείνει ιρανικό και πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχτούν τις ήττες τους στην περιοχή.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Ιράν: Απειλή για πρωτοφανή οικονομική απομόνωση

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, προειδοποίησε ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει πρωτοφανή οικονομική απομόνωση και νέο κύμα μέτρων, πέρα από τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών στον Κόλπο, την επόμενη εβδομάδα.