ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Reuters

Μοχάμεντ Ελ Εριάν: Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε την αγορά ομολόγων

Την ανάγκη για αλλαγή στην αγορά κρατικών ομολόγων σημειώνει ένας εκ των εμπειρότερων αναλυτών της αγοράς, ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Την ανάγκη για αλλαγή στην αγορά κρατικών ομολόγων σημειώνει ένας εκ των εμπειρότερων αναλυτών της αγοράς, ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC. Όπως επισημαίνει, δεν έχουν αλλάξει πολλά εδώ και τριάντα χρόνια στην αγορά αυτή, όμως οι επενδυτές θα πρέπει να σκεφτούν πλέον διαφορετικά την αντιμετώπιση των ομολόγων.

Ο γνωστός αναλυτής τόνισε πως πλέον έχουμε με μικρά μόνο διαλείμματα, συνεχόμενα ράλι που οδηγούν το κόστος δανεισμού κρατών και επιχειρήσεων σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα. Γι αυτό οι επενδυτές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ενεργητικό των ομολόγων «οπορτουνιστικά» και όχι ως βασικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου τους.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz υπογράμμισε πως κρατικά ομόλογα αξίας 15 τρισ. Δολαρίων προσφέρουν αρνητικό πρόσημο, με την αξία τους να έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσουν οι επενδυτές.

Χαρακτηριστικά, ο πρώην επικεφαλής της επενδυτικής Pimco σημείωσε πως «Πρέπει να δούμε διαφορετικά την αγορά ομολόγων. Συνηθίζαμε να την βλέπουμε στον πυρήνα του χαρτοφυλακίου και πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και θεωρήσαμε ότι μπορούν να προσφέρουν υπεραπόδοση σε σχέση με τις μετοχές. Αυτό είνα λάθος» και συμπλήρωσε πως «Η αγορά ομολόγων σήμερα είναι οπορτουνιστική. Και εμείς χρειαζόμαστε οπορτουνιστικές θέσεις. Για σήμερα, πχ, Αργεντινή, παρόλο που η οικονομία της είναι σε χάος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΔΙΕΘΝΗ

«Ψαλίδι» 2 τρισ. στον ισολογισμό της ΕΚΤ, μείωση θέσεων σε ομόλογα

Σύμφωνα με ανάλυση της ΕΚΤ, με τίτλο: «Ποιος αγοράζει ομόλογα τώρα; Πώς οι αγορές αντιμετώπισαν τη μείωση του ισολογισμού του Ευρωσυστήματος», το αποτύπωμα της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης επανέρχεται στα επίπεδα του 2020.