ΓΔ: 1399.26 0.62% Τζίρος: 27.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:09 DATA
Gazprom-Rosia-Kievo-aerio
Shutterstock

Επαναλαμβάνει η Gazprom τις ροές αερίου προς την Ιταλία μέσω Αυστρίας

Η εταιρεία που ελέγχεται από το Κρεμλίνο δήλωσε το Σάββατο ότι η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας είχε ανασταλεί μετά την άρνηση του διαχειριστή του δικτύου της να επιβεβαιώσει τους διορισμούς μεταφοράς.

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom δήλωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να επαναλάβει τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω Αυστρίας, κυρίως προς την Ιταλία, μετά την αναστολή των ροών το Σαββατοκύριακο εν μέσω ρυθμιστικών προκλήσεων.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία και οι Ιταλοί πελάτες έχουν βρει λύση για τις πωλήσεις φυσικού αερίου μετά τις ρυθμιστικές αλλαγές στην Αυστρία.

«Ο αυστριακός φορέας εκμετάλλευσης δήλωσε σχετικά με την ετοιμότητά του να επιβεβαιώσει τους διορισμούς μεταφοράς της LLC Gazprom Export, γεγονός που επιτρέπει την επανάληψη των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας», δήλωσε η Gazprom.

Η εταιρεία που ελέγχεται από το Κρεμλίνο δήλωσε το Σάββατο ότι η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας είχε ανασταλεί μετά την άρνηση του διαχειριστή του δικτύου της να επιβεβαιώσει τους διορισμούς μεταφοράς ή την ποσότητα που η Gazprom σχεδίαζε να στείλει.

Η αυστριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι η Gazprom δεν είχε υπογράψει τις απαραίτητες συμβάσεις.

Το ρωσικό φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 10% των ιταλικών εισαγωγών, από περίπου 40%, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο θέμα, ενώ το μερίδιο από την Αλγερία και τις Σκανδιναβικές χώρες έχει αυξηθεί.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ξανάρχισε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ιταλία από την Gazprom

Η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία είχε διακοπεί την 1η Οκτωβρίου επειδή ήταν αδύνατον να συνεχιστεί η ροή του αερίου μέσω της Αυστρίας, όπως είχε υπογραμμίσει η ρωσική εταιρεία ενέργειας.
fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα στις γερμανικές αποθήκες φυσικού αερίου

Η Γερμανία αναζητά εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου, καθώς η Ρωσία προμήθευε περίπου το 40% του φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.