ΓΔ: 2224.49 0.23% Τζίρος: 45.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:44:43
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας στη Μόσχα.

Ο Πούτιν ενέταξε τον υφυπουργό Άμυνας Μπουλίγκα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Πούτιν προχώρησε σε ανασχηματισμό: ο Αντρέι Μπουλίγκα γίνεται αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Σάντσικ αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.

Σημαντικές αλλαγές στη δομή της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδουν τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Μόσχας.

Με προεδρικό διάταγμα, ο Αντρέι Μπουλίγκα, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Άμυνας το 2024, μετακινείται πλέον στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Σάντσικ, που είχε υπό την ευθύνη του τη διοίκηση της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υφυπουργού Άμυνας, διαδεχόμενος τον Μπουλίγκα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απειλές Ντ. Τραμπ για κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», υποστηρίζοντας ότι αν δεν το κάνουν οι ΗΠΑ, θα το κάνουν η Ρωσία ή η Κίνα, ενώ απορρίπτει τη μίσθωση και θέλει τίτλο ιδιοκτησίας.
Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος βρετανικός βαλλιστικός πύραυλος για ενίσχυση της άμυνας Ουκρανίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας για την Ουκρανία, μέσω του έργου Nightfall, με πυραύλους που θα φέρουν 200κιλη κεφαλή και θα έχουν βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.
μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν προγραμματισμένα πάνω από Βόρεια Σκανδιναβία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε προγραμματισμένη πτήση στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95MS πάνω από τη θάλασσα της Νορβηγίας και το Μπάρεντς, συνοδευόμενων από ξένα καταδιωκτικά, χωρίς να διευκρινιστούν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Φινλανδικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ελσίνκι αυξάνει στα 65 έτη το όριο ηλικίας εφέδρων από το 2026

Η Φινλανδία αυξάνει το όριο ηλικίας εφέδρων από τα 60 στα 65 έτη από το 2025, για ενίσχυση της άμυνας έναντι Ρωσίας. Οι νεοσύλλεκτοι θα φθάσουν τους 125.000 σε πέντε χρόνια και οι έφεδροι το ένα εκατομμύριο μέχρι το 2031.
Νικολάς Μαδούρο πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Έχουμε 5.000 φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους απέναντι στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε πως η χώρα διαθέτει 5.000 φορητούς ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Igla-S, ικανούς να αντιμετωπίσουν αμερικανικές απειλές, εν μέσω στρατιωτικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.