ΓΔ: 2059.11 2.60% Τζίρος: 185.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:40
Φώτο: ΑΠΕ

Έτοιμη να αγοράσει όπλα πολλών δισ. η Πολωνία, τι ζήτησε από τις ΗΠΑ

Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία», δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΛΚΑΚ: Νέες βάσεις για αμυντική βιομηχανία και καινοτομία στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας θέτει τις βάσεις για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας την καινοτομία, τη συνεργασία και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ευρωπαϊκή άμυνα βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: 1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

Η Κομισιόν ενέκρινε πρόγραμμα 1,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας με έμφαση στην αύξηση παραγωγικής ικανότητας, τη συνεργασία με Ουκρανία και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας.
Boeing 777 Emirates
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές για την Emirates Global Aluminium στα ΗΑΕ μετά από επίθεση

Η Emirates Global Aluminium γνωστοποίησε σοβαρές ζημιές σε μονάδα της στο Αμπού Ντάμπι λόγω επίθεσης με drone και πυραύλους, με έξι τραυματίες, ενώ σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας, συντρίμμια προκάλεσαν δύο πυρκαγιές στη βιομηχανική ζώνη Χαλίφα.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Προχωρά στη μείωση τροχαίων θανάτων 50% ως το 2030

Η ΕΕ σημειώνει μείωση 3% στους θανάτους από τροχαία το 2025, με 19.400 νεκρούς. Βουλγαρία, Βέλγιο, Δανία, Πολωνία και Ρουμανία βρίσκονται σε καλό δρόμο για μείωση 50% ως το 2030, αν και Ρουμανία και Βουλγαρία παραμένουν με υψηλούς δείκτες.