ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Islamiko Kratos
Shutterstock

Μέχρι το τέλος του 2019 η έκδοση των τζιχαντιστών από τη Τουρκία

Η Άγκυρα θα προχωρήσει έως το τέλος του έτους στην έκδοση του μεγαλύτερου μέρους των κρατουμένων της του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού στο Reuters, σχολιάζοντας τη διαδικασία που ξεκίνησε τη περασμένη εβδομάδα.

Η Τουρκία θα έχει επαναπατρίσει έως το τέλος του έτους το μεγαλύτερο μέρος των κρατουμένων της του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες καταγωγής τους, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σχετικά με τη διαδικασία αυτή, η οποία άρχισε την περασμένη εβδομάδα.

Οι τουρκικές αρχές άρχισαν να επαναπατρίζουν τζιχαντιστές στις 11 Νοεμβρίου. Η Άγκυρα δηλώνει ότι συνέλαβε 287 μαχητές στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), και ότι έχει θέσει υπό κράτηση εκατοντάδες άλλους υπόπτους.

«Ο αριθμός των κρατουμένων που θα επαναπατριστεί έως το τέλος του έτους εξαρτάται από το πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία, αλλά ειδικά για την Ευρώπη, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε στο Reuters στην Άγκυρα ο Σοϊλού.

«Νομίζω ότι θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μέρος από αυτούς στις χώρες τους έως το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φορτηγό πλοίο ομίχλη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 3.000 αγελάδες σε πλοίο στα ανοικτά από τις 21 Οκτωβρίου

Περίπου 3.000 αγελάδες από την Ουρουγουάη παραμένουν τρεις εβδομάδες σε πλοίο ανοιχτά της Τουρκίας, καθώς λείπουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Ήδη έχουν πεθάνει τουλάχιστον 48 ζώα, ενώ το αίτημα εισαγωγής απορρίφθηκε.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει πολιτική δίωξη κατά του Ιμάμογλου

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για πολιτικούς σκοπούς, μετά το αίτημα για ποινή κάθειρξης 2.430 ετών στον Εκρέμ Ιμάμογλου.
Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου: Κατηγορείται για 142 αδικήματα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διώκεται για 142 αδικήματα, κυρίως απάτη και ξέπλυμα, με ποινή που μπορεί να φτάσει τα 2.340 έτη, σύμφωνα με κατηγορητήριο της εισαγγελίας που ξεπερνά τις 3.700 σελίδες.
Μεταγωγικό αεροσκάφος C-130
ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη τουρκικό στρατιωτικό C-130 στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας

Στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Τουρκίας συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Είχε απογειωθεί από το Αζερμπαϊτζάν με προορισμό την Τουρκία.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ζητούν 2.000 χρόνια κάθειρξη για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης άνω των 2.000 ετών βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορούμενος μαζί με 401 άτομα για διαφθορά, την οποία ο ίδιος και το κόμμα του αρνούνται κατηγορηματικά.
ΓΓιιάάννννηηςς  ΠΠλλαακκιιωωττάάκκηηςς  οομμιιλλίίαα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Δεν μπορεί η Τουρκία να μετέχει στην ευρωπαϊκή αμυντική δομή

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ότι χώρες που απειλούν κράτη-μέλη, όπως η Τουρκία, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα SAFE και στην ευρωπαϊκή αμυντική αρχιτεκτονική.