ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ursula

Φον ντερ Λάιεν: Να επενδύσουμε στις ΑΠΕ για πιο σταθερές τιμές

Η πρόεδρος της Κομισιόν, εν μέσω έκρηξης των τιμών ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, επιμένει στην ανάγκη να αυξηθούν οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα των υψηλών τιμών στην ενέργεια είναι σοβαρό και πρόσθεσε ότι είναι υψίστης σημασίας για την ΕΕ να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μακροπρόθεσμα προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές αυξήσεις.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται. Όμως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες οι τιμές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν σταθερές», εξήγησε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.

«Οπότε για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι μακροπρόθεσμα με την ενέργεια είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές που μας προσφέρουν σταθερές τιμές και περισσότερη ανεξαρτησία, διότι το 90% του φυσικού αερίου εισάγεται στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η φον ντερ Λάιεν συγχαίρει την Νάβι Πιλάι για το Νόμπελ Ειρήνης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τη νοτιοαφρικανή δικαστή Νάβι Πιλάι για το Νόμπελ Ειρήνης, υπογραμμίζοντας τη δράση της για τα δικαιώματα των ευάλωτων και τη σημασία του κράτους δικαίου απέναντι στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρωπότητας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης-Αρναούτογλου: Ερώτηση στην Κομισιόν για δηλώσεις φον ντερ Λάιεν

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις φον ντερ Λάιεν στη Βόρεια Μακεδονία, εστιάζοντας στη χρήση του όρου «Macedonian culture» και ζητώντας διευκρινίσεις για τη συμβατότητά του με διεθνείς συμφωνίες.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα πρότυπο για διπλή χρήση υποδομών και ασφάλεια

Ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τη στρατιωτική κινητικότητα στις Βρυξέλλες, προτείνοντας την Ελλάδα ως πρότυπο για ανθεκτικές και διπλής χρήσης υποδομές, προστατευμένες με την «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EU KIDS Act: Από τη δράση στην Ελλάδα στην ευρωπαϊκή προστασία παιδιών

Η Ε.Ε. προτείνει το «EU KIDS Act» για προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο, με αυστηρά όρια ηλικίας σε κοινωνικά μέσα. Οι προτάσεις εναρμονίζονται με τις ελληνικές πρωτοβουλίες για ασφαλέστερη ψηφιακή ενηλικίωση στα 15 έτη.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εκταμιεύει 3,3 δισ. ευρώ για πυραύλους και drones στην Ουκρανία

Η ΕΕ θα χορηγήσει 3,3 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για πυραύλους και drones, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά από επικοινωνία με τον Ζελένσκι. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς στηρίζει την πρόταση να γίνει συνδεδεμένο μέλος της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά καλωσόρισε την πρόταση της φον ντερ Λάιεν να γίνει ο Καναδάς το πρώτο συνδεδεμένο μέλος της ΕΕ, τονίζοντας τη σημασία στενότερης συνεργασίας και κοινών αξιών μεταξύ Καναδά και Ευρώπης.