ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

ΠΟΕ: Αναβαθμίζει στο 10,8% την εκτίμηση για το διεθνές εμπόριο το 2021

Τον Μάρτιο του 2021 ο διεθνής οργανισμός εκτιμούσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει στο 8%, ενώ αναβαθμίζει και την εκτίμηση για το 2022 στο 4,7% από 4% πριν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για την αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου προϊόντων φέτος και το 2022, αλλά προειδοποίησε για ανάκαμψη σε δύο επίπεδα και καθοδικούς κινδύνους από την πανδημία της COVID-19 και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο ΠΟΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει το εμπόριο προϊόντων φέτος να αυξηθεί κατά 10,8% ύστερα από μείωση κατά 5,3% το 2020. Τον Μάρτιο, είχε προβλέψει αύξηση 8,0% για το 2021.

Ο Οργανισμός, που εδρεύει στη Γενεύη, ανέφερε ότι η αύξηση του εμπορίου θα επιβραδυνθεί στο 4,7% το 2022, πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη του 4,0%, με το εμπόριο να πλησιάζει την προ της πανδημίας μακροπρόθεσμη τάση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Σκάλκος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία έγινε άτυπη συνεδρίαση για το εμπόριο, τον ΠΟΕ και τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας. Ο Δ. Σκάλκος επεσήμανε τη σημασία ενός σύγχρονου και δίκαιου εμπορικού συστήματος για την ΕΕ, ενόψει της 14ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ.
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Απογοήτευση για την προσφυγή ΕΕ στον ΠΟΕ για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε λύπη για το αίτημα της ΕΕ να συγκροτηθεί επιτροπή επίλυσης διαφορών στον ΠΟΕ για ζητήματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, διαβεβαιώνοντας πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κίνας με βάση τις διαδικασίες του ΠΟΕ.
Εμπορικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμα κινδύνου για τον ΠΟΕ και άμεση ανάγκη μεταρρύθμισης

Η γενική διευθύντρια του ΠΟΕ, Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, τόνισε την ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων στον Οργανισμό, προειδοποιώντας ότι το υπάρχον καθεστώς δεν είναι βιώσιμο και αν δεν προσαρμοστεί, θα γίνει ξεπερασμένος.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΓ ΠΟΕ: Αποφύγετε εμπορικό πόλεμο για τη Γροιλανδία, καλεί στο Νταβός

Η επικεφαλής του ΠΟΕ, Ενγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, κάλεσε σε διάλογο για αποκλιμάκωση της κρίσης που προκάλεσε η απαίτηση των ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, επισημαίνοντας τους κινδύνους ενός εμπορικού πολέμου με επιπτώσεις σε όλους.