ΓΔ: 2059.43 0.15% Τζίρος: 14.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:34
Φώτο: Shutterstock

Κλείνει τον Οκτώβριο η Alitalia και θα πάρει τη θέση της η Ita

Η Ita θα ξεκινήσει να λειτουργεί με στόλο 52 αεροσκαφών, ο οποίος το 2022 θα αγγίξει τα 78 αεροσκάφη και το 2025 τα 105, όπως τόνισε ο Ιταλός υπ. Υποδομών, κ. Εν. Τζιοβανίνι.

Τη χαριστική βολή έδωσε η πανδημία στον ήδη προβληματικό αερομεταφορέα της Ιταλίας. Έτσι, βάσει συμφωνίας που επετεύχθη από την ιταλική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ιταλικός δημόσιος αερομεταφορέας Alitalia θα σταματήσει να υφίσταται και από τις 15 Οκτωβρίου θα «απογειωθεί» η νέα κρατική αεροπορική εταιρία Ita.

«Η νέα εταιρία θα είναι ανταγωνιστική στην ιταλική αλλά και στη διεθνή αγορά και θα αλληλοσυμπληρώνεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών Ενρίκο Τζιοβανίνι.

Η Ita θα ξεκινήσει να λειτουργεί με στόλο 52 αεροσκαφών, ο οποίος το 2022 θα φθάσει τα 78 αεροσκάφη και το 2025 τα 105. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, υπογραμμίζεται ότι «φέτος μπορεί να γίνουν 2.800 προσλήψεις και το 2022 άλλες 5.750». Αναμένεται να ενεργοποιηθούν άμεσα από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου.

Η πρώτη αντίδραση των ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, όμως, είναι αρνητική. «Ο νέος στόλος ξεκινά μόνον με 52 αεροσκάφη και χωρίς προοπτικές για τις πιο μακρινές συνδέσεις και είναι επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι, σε σύνολο 10.500 εργαζομένων, την πρώτη χρονιά θα προσληφθούν το πολύ 2.950», γράφουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία μεγάλα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil.

«Οι προοπτικές της νέας εταιρίας δεν είναι σίγουρα εντυπωσιακές. Όπως ζητήθηκε από την Ευρώπη, δεν πρόκειται για απλή μετεξέλιξη της Alitalia», υπογράμμισε το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο «La 7».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Υπουργοί για την ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο Sumud

Οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα θα επιστρέψουν στην Ευρώπη εντός δύο ημερών, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Ταγιάνι, ενώ ο ΥΠΕΘΑ Κροζέτο ευχήθηκε να επικρατήσει ηρεμία και να αποφευχθεί κάθε μορφή βίας.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Όλοι πρέπει να δείξουν ευθύνη για τα δεινά των Παλαιστινίων

Η Τζόρτζια Μελόνι, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της Global Sumud Flottilla ενέχει κινδύνους και ανευθυνότητα, ενώ τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής στήριξης στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.