ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Αποκλεισμένοι και από αέρος οι κάτοικοι της β. Ιταλίας

Κλείνουν και οι αεροπορικές διόδοι για το Μιλάνο, με την Alitalia να αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου.

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο δίνοντας συνέχεια στα πρωτοφανή μέτρα που εφαρμόζονται στην βόρεια Ιταλία που θυμίζει πλέον την επαρχία Χουμπέι.

Ιταλία θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κοροναϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

Μέτρα ακόμη πιο περιοριστικά ελήφθησαν επίσης για ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας, της περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι συγχαίρει τον Λούλα για την επανεκλογή του στη Βραζιλία

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, συνεχάρη με μήνυμά της τον Λούλα ντα Σίλβα για την επανεκλογή του και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας Ιταλίας-Βραζιλίας για τις κοινές προκλήσεις και τους ισχυρούς δεσμούς τους.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε νέα εικόνα Παρθένου στο Λορέτο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Λορέτο Ιταλίας, προσκύνησε την «Αγία Οικία» και ευλόγησε νέα εικόνα της Παναγίας. Τόνισε τη συμβολή της Παρθένου στη χριστιανική πίστη. Αύριο συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ασίζης.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι ξανά γραμματέας Λέγκα: «Η Ιταλία δεν μπορεί να στηρίζει Ουκρανία»

Ο Ματέο Σαλβίνι επανεξελέγη γραμματέας της Λέγκα με 465 ψήφους έναντι 146 του αντιπάλου του. Επιδιώκει ισχυροποίηση της θέσης του εν μέσω χαμηλών ποσοστών. Δηλώνει ότι η Ιταλία δεν πρέπει να στέλνει άλλα χρήματα ή όπλα στην Ουκρανία.