ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Κύπρο ενέκρινε ο Ερντογάν

Πέντε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν το 2020, ενέκρινε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και περιοχές στην κατεχόμενη Κύπρο.

Πέντε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο για το 2020 προγραμματίζει η Τουρκία συμπεριλαμβανομένων και περιοχών στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Με βάση το πρόγραμμα της Τουρκίας το οποίο ενέκρινε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αυτό το πλαίσιο στόχος είναι να συνεχιστούν οι δισδιάστατες έρευνες 3 χιλιάδων χλμ και τρισδιάστατες έρευνες 20 χιλιάδων 707 χλμ.

Για το 2020 προβλέπεται να γίνει δημόσια επένδυση στον τομέα της ενέργειας ύψους 13 δις 864 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών. Με αυτά τα δεδομένα ο τομέας της ενέργειας θα είναι ο δεύτερος μετά τον τομέα της συγκοινωνίας στον οποίο θα γίνουν οι μεγαλύτερες επενδύσεις.

Στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας αναφέρεται επίσης ότι στόχος είναι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Άκκουγιου να δραστηριοποιηθεί το 2023 και οι υπόλοιποι μέχρι το τέλος του 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Καραμανλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Αίτημα αδείας προς την Τουρκία για το καλώδιο θα ήταν επικίνδυνο

Κατηγορηματικά αντίθετος σε αίτημα προς την Τουρκία για άδεια σχετικά με τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, προειδοποιώντας για επικίνδυνο προηγούμενο όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Η ΕΕ πρέπει να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα-Κύπρο

Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου από την Τουρκία απαιτεί ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση και ενότητα στην προάσπιση των δικαιωμάτων των κρατών μελών.
Σημαίες Λιβύης Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Καταδίκη της έγκρισης του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Λιβύη

Το ΥΠΕΞ Κύπρου καταδικάζει την έγκριση του παράνομου τουρκολιβυκού «μνημονίου» από τη Βουλή της Λιβύης, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα αν η Τουρκία μπλοκάρει τη διασύνδεση με Κύπρο

Το έργο Great Sea Interconnector εισέρχεται σε νέα φάση μετά τις δηλώσεις για επανεκκίνηση των εργασιών και τις αντιδράσεις της Τουρκίας. Το βασικό ζήτημα είναι πώς θα διαχειριστεί η Ελλάδα πιθανή τουρκική κλιμάκωση.
Σημαία ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική πηγή: «Ευαισθησία δεν σημαίνει δικαίωμα» για GSI, Τουρκία, F-35

Ανώτατη διπλωματική πηγή ξεκαθάρισε πως οι «ευαισθησίες» τρίτων χωρών δεν συνιστούν δικαίωμα, απαντώντας σε δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για το έργο Great Sea Interconnector κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.