ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλες αυτοκινητο - βιομηχανίες στο πλευρό του Τραμπ για το θέμα των ρύπων

Με το μέρος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, συντάχθηκαν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το θέμα της εκπομπής των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Co, Toyota Motor Corp και Fiat Chrysler Automobiles NV, αλλά και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων χθες το βράδυ συντάχθηκαν με την πλευρά της κυβέρνησης Τραμπ, σε δύο δικαστικές υποθέσεις στην Καλιφόρνια, σχετικά με τον προσδιορισμό του επιπέδου εκπομπών καυσαερίων από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Οι δύο μηνύσεις κατατέθηκαν από την Καλιφόρνια και από άλλες 22 πολιτείες και περιβαλλοντολογικές ενώσεις τον Σεπτέμβριο στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, αμφισβητούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη τον ίδιο μήνα, ότι η αναφερόμενη πολιτεία δεν μπορεί να καθορίζει τα επίπεδα εκπομπών καυσαερίων, αλλά και να λαμβάνει αποφάσεις για μηδενική εκπομπή ρύπων.

Στην υπόθεση ενεπλάκησαν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από το βράδυ της Δευτέρας, όταν με μία ξεχωριστή μήνυση που κατέθεσαν στο Εφετείο της Κολούμπια κατά μιας περιβαλλοντολογικής ομάδας, δηλώνοντας ότι υποστηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ, ώστε να απαγορευτεί από τις πολιτείες το δικαίωμα απόφασης για το επίπεδο εκπομπών ρύπων, όπως και η θέσπιση παρόμοιας νομοθεσίας.

Η απόφαση των αυτοκινητοβιομηχανιών να συνταχθούν στην πλευρά του προέδρου Τραμπ, έκανε τον Αμερικανό πρόεδρο να ευχαριστήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ανοίγοντας από την άλλη μεριά, ένα νέο μέτωπο σύγκρουσης με τους Δημοκρατικούς και τις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εξέλιξη αυτή, δρομολογεί συνθήκες κινδύνου για την αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ και στην περίπτωση που εκλεγεί ένας Δημοκρατικός πρόεδρος τον επόμενο Νοέμβριο, ο οποίος θα αντιστρέψει τις κινήσεις του προέδρου Τραμπ, επιτρέποντας στην Καλιφόρνια να καθορίσει τους δικούς της κανόνες.

Ωστόσο, άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως, η Ford Motor Co, η Honda Motor Co, η BMW AG και η Volkswagen AG που ανακοίνωσαν μία εθελοντική συμφωνία τον Ιούλιο σχετικά με τις εκπομπές ρύπων, δεν εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή και δεν λαμβάνουν στάση υπέρ της κυβέρνησης Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Βενεζουέλα σε κρίσιμο σημείο στις σχέσεις τους, λέει ο Ράιτ

Ο Κρις Ράιτ δήλωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας βρίσκονται σε ιστορική καμπή μετά την ανατροπή Μαδούρο και την ανάληψη εξουσίας από τη Ροδρίγκες, ενώ το εμπάργκο στο πετρέλαιο έχει ουσιαστικά λήξει.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ σε Νετανιάχου: Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως από τις συνομιλίες με τον Νετανιάχου δεν υπήρξε κάτι οριστικό, εκτός από την επιμονή του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το Ιράν. Εξέφρασε ελπίδα ότι οι Ιρανοί θα φανούν πιο λογικοί και υπεύθυνοι αυτή τη φορά.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ο δεξιός υποψήφιος υπόσχεται βομβαρδισμούς κατά εμπόρων ναρκωτικών

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κολομβίας Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια δεσμεύτηκε για αεροπορικές επιδρομές με στήριξη ΗΠΑ και Ισραήλ κατά των καρτέλ ναρκωτικών εντός 90 ημερών αν εκλεγεί, υποσχόμενος «σχέδιο σοκ» για ανάκτηση ελέγχου περιοχών.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός υπ. Ενέργειας στο Καράκας για συνομιλίες με πετρελαϊκές

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ έφθασε στη Βενεζουέλα για συναντήσεις με τη μεταβατική πρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες και στελέχη του πετρελαίου, σηματοδοτώντας την επίσκεψη υψηλότερου αξιωματούχου μετά τα πρόσφατα γεγονότα.