ΓΔ: 2480.54 -0.21% Τζίρος: 16.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:39
Donald Trump
Pixabay

Τραμπ: Εξουδετερώσαμε και τον διάδοχο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι

«Μόλις επιβεβαιώσαμε οτι ο νούμερο ένας αντικαταστάτης του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει εξουδετερωθεί από τα αμερικανικά στρατεύματα» δήλωσε ο Τράμπ.

Σύμφωνα με σημερινό tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο αμερικανικός στρατός εξουδετέρωσε τον διάδοχο – κατα πάσα πιθανότητα - του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

«Μόλις επιβεβαιώσαμε οτι ο νούμερο ένας αντικαταστάτης του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει εξουδετερωθεί από τα αμερικανικά στρατεύματα» δήλωσε ο Τράμπ χωρίς να επιβεβαιώνει σε ποιον ακριβώς αναφέρεται. 

Χθες επιβεβαιώθηκε και επίσημα ωστόσο από το αμερικανικό κράτος ο θάνατος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη διάρκεια αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη βορειοδυτική Συρία. Όπως είχε δηλώσει ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο. «Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά. Ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός»».

Το Αφγανιστάν χαρακτήρισε τον φόνο του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ως ισχυρό πλήγμα στην τρομοκρατία, το οποίο αναμένεται να αποδυναμώσει το παρακλάδι στη νότια Ασία της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Kαι το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία μεγάλη συνεισφορά στην μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σχεδιάζει άρση της Συρίας από τη λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως σκέφτεται να αφαιρέσει τη Συρία από τη λίστα χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία, γεγονός που σχετίζεται με περιορισμούς στη βοήθεια, όπλα και χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση αλ Σαρά με Τραμπ στην Άγκυρα στο περιθώριο της συνόδου του NATO

Ο Σύρος πρόεδρος Άχμαντ αλ Σαρά έφτασε στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του NATO, παρουσία 36 ηγετών, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συναντήσεις με ηγέτες Ουκρανίας και Συρίας στη σύνοδο ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και τον Σύρο πρόεδρο αλ Σάρα στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνάντηση με τους προέδρους Συρίας και Ουκρανίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και τον Σύρο πρόεδρο αλ Σάρα στην Άγκυρα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δώρισε αρώματα της σειράς του στον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έστειλε στον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας, Αχμέντ αλ Σάρα, δύο μπουκαλάκια από τη δική του κολώνια «Victory». Ο αλ Σάρα ανάρτησε φωτογραφία ευχαριστώντας τον Τραμπ για το ιδιαίτερο δώρο.