ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φορτηγά μεταφορές Ρόδος
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία Βρετανίας - Γαλλίας για τα φορτηγά, ανοίγει το λιμάνι Ντόβερ

«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται» σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας κατέληξαν σε συμφωνία η οποία θα επιτρέπει στα βαριά φορτηγά που είχαν αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο να βάλουν ξανά μπροστά, καθώς οι οδηγοί τους θα μπορούν να περνούν τα σύνορα αν διαθέτουν τεστ αρνητικό στον SARS-CoV-2.

«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται» σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά, ανέφεραν τα υπουργεία Μεταφορών των δύο κρατών. Το πρωτόκολλο αυτό θα επανεξεταστεί την 31η Δεκεμβρίου, πάντως «μπορεί να παραμείνει σε ισχύ ως την 6η Ιανουαρίου», συμπληρώνεται.

Σε περιπτώσεις που τα τεστ είναι θετικά, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρο που θα τους υποδεικνύουν ή παρέχουν οι βρετανικές αρχές.

Το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ ανακοίνωσε πως ανοίγει εκ νέου για την εξερχόμενη κίνηση προς τη Γαλλία μετά τη συμφωνία αυτή Λονδίνου-Παρισιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεν βιάζεται να ορίσει πρεσβευτές σε Βρετανία και Γαλλία

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να διορίσει άμεσα νέους πρεσβευτές σε Βρετανία και Γαλλία, μετά την ανάκλησή τους, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το TASS.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία στηρίζει περιορισμό βέτο στο ΣΑ ΟΗΕ για μαζικά εγκλήματα

Η Βρετανία στηρίζει την πρόταση Γαλλίας και Μεξικού για περιορισμό του δικαιώματος βέτο των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε περιπτώσεις μαζικών εγκλημάτων. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται πλέον από 128 χώρες.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Λυπηρά τα μέτρα του Ισραήλ κατά της Βρετανίας

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Εντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε τα αντίποινα του Ισραήλ λυπηρά και επιβλαβή, ενώ το Ισραήλ προχώρησε σε κυρώσεις μόνο κατά της Βρετανίας, κλείνοντας το προξενείο στην Ιερουσαλήμ και απαγορεύοντας την είσοδο σε 12 αξιωματούχους.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερήσεις στη Eurostar στη Γαλλία λόγω σιδηροδρομικού ατυχήματος

Η Eurostar ανακοίνωσε διακοπές στα δρομολόγια λόγω ατυχήματος με ένα άτομο στη γραμμή μεταξύ Λιλ και Παρισιού. Αναμένονται προβλήματα κυρίως στα τρένα από και προς τον σταθμό Paris Nord, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.