ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Συρία: 300.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις τουρκικές επιθέσεις

Η τουρκική επίθεση στη Συρία έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων μέσα σε οκτώ μόλις μέρες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η στρατιωτική επιχείρηση, την οποία έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, έχει προκαλέσει μέσα σε οκτώ ημέρες τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν εκτοπισθεί από την έναρξη της επίθεσης» στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι αναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τις μάχες στην επαρχία Χασακέ, την περιφέρεια του Κομπάνι (επαρχία Χαλεπίου) και την περιφέρεια του Ταλ Αμπιάντ (επαρχία της Ράκα).

Πολλοί εκτοπισμένοι βρήκαν καταφύγιο σε συγγενείς τους σε ασφαλέστερες ζώνες, άλλοι κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο σε περιβόλια. Σαράντα σχολεία της επαρχίας Χασακέ έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δαμασκός και Άγκυρα χαιρετίζουν τη διαγραφή της Συρίας από τη λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα, τόνισε πως η αφαίρεση της χώρας από τη λίστα κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία σηματοδοτεί νέο ξεκίνημα και πως η απόφαση αυτή της Ουάσινγκτον χαιρετίστηκε και από την Τουρκία.
Μπασάρ αλ-Άσαντ συνομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία επιδιώκει αποκλιμάκωση με Ισραήλ μετά την επίθεση σε βάση

Η Συρία και το Ισραήλ είχαν χθες συνομιλίες στην Ιορδανία, με τη Δαμασκό να επιδιώκει αποκλιμάκωση μετά από ισραηλινή επίθεση. Η συνάντηση έγινε παρουσία ανώτατων αξιωματούχων, ενώ η Τουρκία αρνείται στρατιωτική παρουσία στη Συρία.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Ανακριβείς» οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς επέκρινε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τομ Μπάρακ για τη στάση του απέναντι σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.
Κνέσετ σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απορρίπτει τις αμερικανικές επικρίσεις για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, επέκρινε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ για δηλώσεις του σχετικά με ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του Μπάρακ διαφέρουν από την πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία θα υπερασπιστεί την ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας

Η Τουρκία διαψεύδει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στη βάση Αμπού Αλ Ντουχούρ στην Ιντλίμπ κατά την ισραηλινή επίθεση και δηλώνει ότι στηρίζει την κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία απορρίπτει τις παγίδες του Νετανιάχου, αναφέρει η προεδρία

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις προκλήσεις του Νετανιάχου, δήλωσε αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας, μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό συριακής βάσης στην Ιντλεμπ. Η Άγκυρα τόνισε ότι έχει την εμπειρία να προστατεύσει την ειρήνη.