ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Στρατιωτικό drone δειλινό

Σαουδική Αραβία: Αναχαίτιση εχθρικού drone στην περιοχή του Ριάντ

Ο συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε εχθρικό drone στην περιφέρεια Ριάντ, χωρίς να προκύψουν τραυματισμοί, χωρίς να διευκρινίσει ποιος το εκτόξευσε.

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία, που στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης απέναντι στους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούθι, ανακοίνωσε ότι κατέρριψε «εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» στην περιφέρεια του Μπριάνσκ.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Τούρκι αλ-Μάλικι δήλωσε ότι «η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιφέρεια του Ριάντ», προσθέτοντας πως «θραύσματα από την αναχαίτιση έπεσαν χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς».

Ο Μάλικι δεν διευκρίνισε ποιος ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το τελευταίο διάστημα οι Χούθι της Υεμένης, με τη στήριξη του Ιράν, έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά της Σαουδικής Αραβίας. Μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Ριάντ, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμό του και την ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων.

Χθες, ο Μάλικι ανέφερε πως οι Χούθι στοχοθέτησαν την περιφέρεια της Μεδίνας, όπου βρίσκεται ο δεύτερος πιο ιερός τόπος του ισλάμ, κάτι που το κίνημα των ανταρτών διέψευσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Αναχαιτίστηκε πύραυλος των Χούθι που είχε ως στόχο το Ριάντ

Η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ανέτρεψε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι προς το Ριάντ, προκαλώντας ανησυχία καθώς ακούστηκαν τρεις εκρήξεις στην πρωτεύουσα.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι αναλαμβάνουν ευθύνη για επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ριάντ

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλικές και drone επιθέσεις στο Ριάντ, που σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές αναχαιτίστηκαν. Στόχος ήταν το αεροδρόμιο, με προσωρινή διακοπή λειτουργίας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Καμία συζήτηση για στρατιωτική δράση κατά Χούθι προς το παρόν

Το Πακιστάν δήλωσε ότι δεν συζητά στρατιωτική δράση κατά των Χούθι στη βάση της Συμφωνίας της Μέκκας, όμως διαβεβαίωσε πως θα κινηθεί όταν κριθεί απαραίτητο, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του με Τουρκία και Σαουδική Αραβία.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Ευρεία επίθεση κατά πολλών στόχων στη Σαουδική Αραβία

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οικονομικούς και στρατιωτικούς στόχους στη Σαουδική Αραβία με δεκάδες πυραύλους και drones, ως απάντηση σε επιθέσεις του Ριάντ κατά της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων της Aramco.
Ένοπλος Χούθι Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι ανακοινώνουν ναυτικό αποκλεισμό κατά της Σαουδικής Αραβίας

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν άμεσο ναυτικό αποκλεισμό κατά της Σαουδικής Αραβίας, ως απάντηση στην πολιορκία και τον αποκλεισμό που βιώνουν εδώ και 12 χρόνια, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπό τους.