ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Το κτίριο της Κνεσέτ

Ισραήλ: Πρόταση συμμαχίας της αντιπολίτευσης με τα αραβικά κόμματα

Ο Γιαΐρ Γκολάν, αρχηγός των Δημοκρατικών, κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμαχήσει με τα αραβικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα εκδιώξει τον Νετανιάχου, τονίζοντας την ανάγκη για ισότητα μεταξύ εβραϊκών και αραβικών ψήφων.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού κεντροαριστερού κόμματος των Δημοκρατικών, Γιαΐρ Γκολάν, κάλεσε την αντιπολίτευση που αντιτίθεται στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμαχίας με τα αραβικά κόμματα. Όπως ανέφερε, ο στόχος μιας τέτοιας συνεργασίας θα ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης που θα απομακρύνει τον πρωθυπουργό από την εξουσία.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γιαΐρ Γκολάν επισήμανε ότι «δεν πρέπει πλέον να δεχόμαστε τον ρατσιστικό διαχωρισμό του Νετανιάχου ανάμεσα στις εβραϊκές ψήφους και τις αραβικές ψήφους». Παράλληλα, τόνισε πως «έχουμε μια ευθύνη. Και έχουμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αλλαγής, σε συνεργασία με τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Σλοβενίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβενία αίρει το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου στον Νετανιάχου

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της Σλοβενίας του Γιάνες Γιάνσα ήρε το εμπάργκο όπλων και την απαγόρευση εισόδου σε βάρος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που είχαν επιβληθεί λόγω του πολέμου στη Γάζα.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου με καταμετρημένο το 50% των ψήφων

Η συμμαχία του Νετανιάχου προηγείται της αντιπολίτευσης με 56 έδρες έναντι 49, ύστερα από την καταμέτρηση του 50,1% των ψήφων, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ, ενώ τα τελικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.
Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Άιζενκοτ και Νετανιάχου έτοιμοι για κυβέρνηση χωρίς πλειοψηφία

Χωρίς ξεκάθαρο νικητή οι εκλογές στο Ισραήλ, με Νετανιάχου και Άιζενκοτ να δηλώνουν έτοιμοι για σχηματισμό κυβέρνησης. Προβλέπονται σκληρές διαπραγματεύσεις καθώς καμία συμμαχία δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή.
Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόπαλοι Άιζενκοτ και Νετανιάχου στα νέα exit polls των εκλογών στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τα exit polls στο Ισραήλ, οι συμμαχίες του Νετανιάχου και του Άιζενκοτ εμφανίζονται ισόπαλες με 51 έδρες η καθεμία, ενώ άλλη δημοσκόπηση δίνει μικρό προβάδισμα στον Άιζενκοτ με 52 έναντι 50 εδρών του Νετανιάχου.