Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που στηρίζει την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούθι στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συνασπισμού, πραγματοποιήθηκε «αναχαίτιση και καταστροφή ενός βαλλιστικού πυραύλου που εκτόξευσε η τρομοκρατική πολιτοφυλακή Χούθι προς το Νταρχάν». Τα συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν σε συνοικία της πόλης, όπου βρίσκεται και η έδρα του πετρελαϊκού κολοσσού Aramco.
Σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός ανέφερε ότι αναχαιτίστηκε ακόμη ένας πύραυλος που στόχευε την πόλη Χαράντ, επίσης στην Ανατολική Επαρχία, όπου λειτουργούν πολλές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Οι σαουδαραβικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο στο Ριάντ, ωστόσο ο συναγερμός ήρθη λίγα λεπτά αργότερα.
Επιπλέον, ο συνασπισμός ανακοίνωσε ότι έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης υπό τον έλεγχο των Χούθι, και στη Νταμάρ, στη δυτική Υεμένη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συνασπισμού Τούρκι αλ Μαλίκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, οι εγκαταστάσεις αυτές «στηρίζουν τον πόλεμο» που διεξάγουν οι Χούθι «εναντίον του βασιλείου (της Σ.Αραβίας), της Υεμένης, της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και των θαλάσσιων οδών».