ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γαλλική σημαία Παρίσι

Παρίσι: Πιέζει τις παλαιστινιακές αρχές για άμεση διεξαγωγή εκλογών

Η Γαλλία εξέφρασε λύπη για την αναβολή των παλαιστινιακών εκλογών από τον πρόεδρο Αμπάς και κάλεσε τις παλαιστινιακές αρχές να επανεξετάσουν την απόφαση και να διεξάγουν εκλογές το συντομότερο σε όλη την Παλαιστίνη.

Η Γαλλία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς να αναβάλει τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα, η γαλλική πλευρά κάλεσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο να επανεξετάσει την απόφασή του.

Ο Μαχμούτ Αμπάς ανέβαλε τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, μεταθέτοντάς τες έως την 11η Σεπτεμβρίου του 2027. Ο ίδιος απέδωσε την καθυστέρηση στο Ισραήλ, επικαλούμενος τη γενικότερη κατάσταση ασφάλειας στις παλαιστινιακές περιοχές.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε: «Η Γαλλία καλεί τις παλαιστινιακές αρχές ν’ ανακαλέσουν την απόφαση και να διεξάγουν κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές σε όλη την Παλαιστίνη το συντομότερο δυνατό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα ψηφοφορίας των Γάλλων Σοσιαλιστών

Κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ψηφοφορίας για την επιλογή προεδρικού υποψήφιου των σοσιαλιστών στη Γαλλία, προκαλώντας καθυστερήσεις αλλά όχι διακοπή της διαδικασίας, με φαβορί Γκλιουξμάν και Φορ.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική νεολαία διαδηλώνει έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές

Η οργή των νέων στη Γαλλία φούντωσε, με τα σχολεία να αποκλείονται και διαδηλώσεις να εξαπλώνονται πανεθνικά. Μαθητές και φοιτητές διεκδικούν καλύτερες συνθήκες, έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρόσκληση σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία για συνομιλίες

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν συμβούλους ασφαλείας από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ σε συζητήσεις με Ουκρανία στο Μαϊάμι για νέες ιδέες λήξης του πολέμου, εγγυήσεις ασφαλείας και μεταπολεμική ευημερία, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μπορντό, όπου μασκοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τρεις αστυνομικοί που διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου.
Ενέργεια και τρόφιμα κόστος
ΔΙΕΘΝΗ

Συμβούλιο Οικονομικής Ανάλυσης Γαλλίας: Αβιώσιμες οι ως τώρα πολιτικές

Προειδοποιούν τα 23 μέλη του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης για τη βιωσιμότητα της γαλλικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι οι σημερινές πολιτικές οδηγούν σε μη διαχειρίσιμο χρέος και απαιτούν άμεσες, βαθιές αλλαγές.