Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις που σημειώθηκαν σε αεροδρόμια της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αερολιμενικών αρχών του βασιλείου. Οι επιθέσεις αποδίδονται στους Χούθι, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη για τα περιστατικά, ενώ η Σαουδική Αραβία στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης ενάντια στους φιλοϊρανούς μαχητές.
Το διεθνές αεροδρόμιο της Άμπχα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ριάντ, αποτέλεσαν στόχο επιθέσεων κατά των εγκαταστάσεών τους την Τρίτη και σήμερα. Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται πολίτες από την Αίγυπτο, την Αλγερία και το Σουδάν, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά 36 άτομα.
Η ανακοίνωση των αρχών δεν κατονομάζει ρητά τους Χούθι, ωστόσο αναφέρει ότι οι δράστες έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.
Πιο αναλυτικά, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χαλίντ του Ριάντ. Επιπλέον, δύο ακόμη έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Άμπχα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μία από τις επιθέσεις έλαβε χώρα σήμερα και η άλλη την Τρίτη, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιο αεροδρόμιο επλήγη κάθε φορά.