Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος της Μόσχας κατηγόρησε την Ουκρανία για μια άνευ προηγουμένου επίθεση με περισσότερα από 1.600 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν η «διατάραξη» της εκλογικής διαδικασίας.
Ο Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει από χθες πάνω από 1.600 drones, εκ των οποίων περίπου 450 είχαν ως κατεύθυνση τη Μόσχα.
Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram, «αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση προφανώς σχεδιάστηκε με στόχο να διαταράξει τις εκλογές. Ο εχθρός δεν το κατάφερε αυτό».
Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι ψηφίζουν σήμερα στην τρίτη και τελευταία ημέρα των πρώτων βουλευτικών εκλογών μετά την επίθεση μεγάλης κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.