ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες G20 σύνοδος

Ρωσία: Συμμετοχή αντιπροσωπείας στη σύνοδο G20 για την ενέργεια στο Χιούστον

Ρώσοι αξιωματούχοι από τα υπουργεία Ενέργειας, Εξωτερικών και Φυσικών Πόρων θα μετάσχουν στη σύνοδο της G20 για την ενέργεια, που θα διεξαχθεί 14-16 Σεπτεμβρίου στο Χιούστον, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Μόσχας.

Στη σύνοδο της G20 για την ενέργεια, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Χιούστον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ρωσικών υπουργείων Ενέργειας, Εξωτερικών και Φυσικών Πόρων, όπως ανακοίνωσε η ρωσική διπλωματία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση μέσω Telegram, ο Μαράτ Μπερντίεφ, πρεσβευτής αρμόδιος για την παρακολούθηση των θεματικών της G20, δήλωσε ότι «μια ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει από τις 14 ως τις 16 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας στο πλαίσιο της αμερικανικής προεδρίας της #G20 στο Χιούστον».

Ο Μπερντίεφ δεν διευκρίνισε τα ονόματα των Ρώσων αξιωματούχων που θα παραστούν, σημειώνοντας μόνο ότι θα είναι «εκπρόσωποι του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Φυσικών Πόρων».

Όπως ανέφερε, «οι ρωσικές ιδέες σχετικά με τη μεταβλητότητα των ενεργειακών ισοζυγίων, την τεχνολογική ουδετερότητα, το ρόλο των ορυκτών καυσίμων γενικά, του φυσικού αερίου και της ειρηνικής χρήσης της ατομικής ενέργειας είναι όλο και πιο περιζήτητες».

Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε τη «δυσφορία» που προκλήθηκε από την παρουσία του ρώσου υπουργού Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Άσβιλ, σύμφωνα με δηλώσεις του καναδού ομόλογού του, Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παρότι συνήθως θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο από τις δυτικές χώρες, συμμάχους της Ουκρανίας, ο Σιλουάνοφ συμμετείχε στη σύνοδο έπειτα από πρόσκληση της Ουάσινγκτον και είχε προσωπική συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του, Σκοτ Μπέσεντ.

«Δεν είναι η στιγμή για να κανονικοποιηθεί η Ρωσία ή η παρουσία της Ρωσίας σ' αυτό το είδος των συνόδων», είχε δηλώσει στη συνέχεια ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η Ουάσινγκτον έχει αναλάβει φέτος τη διοργάνωση της σειράς συνόδων της G20, στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Γαλλία.

Η τελευταία μεγάλη συνάντηση της G20, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών, θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο σε πολυτελές συγκρότημα γκολφ στο Μαϊάμι, το οποίο ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος αξιωματούχος στη G20 Ενέργειας στο Χιούστον, λέει ο Λευκός Οίκος

Ρώσος αξιωματούχος θα παραστεί στη σύνοδο G20 για την ενέργεια στο Χιούστον, όπως δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Η συμμετοχή του αναμένεται μετά τη φετινή παρουσία Ρώσου υπουργού Οικονομικών σε αντίστοιχη σύνοδο στη Βόρεια Καρολίνα.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο σε Μόσχα: Εγγυήσεις ασφαλείας για ρεύμα στη Ζαπορίζια

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε πως, μετά από διαβουλεύσεις, έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας από την Ουκρανία για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία-Ρωσία: Διάλογος αντί σύγκρουσης και ενίσχυση συνεργασίας

Ο Μόντι και ο Πούτιν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις σε ενέργεια και άμυνα, σε δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε δύο εβδομάδες, πριν τη σύνοδο BRICS, συζητώντας επίσης για συγκρούσεις που επηρεάζουν το εμπόριο και την ασφάλεια.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ρωσικές εγκαταστάσεις αερίου στη Σιβηρία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πλήγματα σε δύο ρωσικά εργοστάσια φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Σιβηρία, προκαλώντας απώλειες στη ρωσική οικονομία. Ο Ζελένσκι εξήρε την επίθεση, τη βαθύτερη σε ρωσικό έδαφος ως τώρα.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο πλήγμα με drones σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Βόρεια Σιβηρία

Βιομηχανική μονάδα στο Νόβι Ουρένγκοϊ της Ρωσίας τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από επίθεση με drone. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, ενώ η ζημιά βρίσκεται υπό εκτίμηση.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στο Νοβοροσίισκ μετά από επίθεση drones

Φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή καυσίμων στον τερματικό πετρελαίου του Νοβοροσίσκ μετά από επίθεση με drones. Θραύσματα έπεσαν σε επιχειρήσεις και κοντά σε πολυκατοικία, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Ο σταθμός δεν σχολίασε το συμβάν.