ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ουκρανία: Δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι

Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Κούσνερ και Γουίτκοφ συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν τις προσπάθειές τους για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας που διαρκεί 4,5 χρόνια.

Σύμφωνα με διορθωμένο τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι Αμερικανοί ειρηνευτικοί απεσταλμένοι Τζάρεντ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία που διαρκεί ήδη 4,5 χρόνια.

Οι Κούσνερ και Γουίτκοφ είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου συναντήθηκαν για τρεις ώρες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη σχετικά με την πορεία της πολεμικής διαμάχης.

Οι προηγούμενοι γύροι συνομιλιών με αμερικανική διαμεσολάβηση, που είχαν ενθαρρυνθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απέδωσαν ελάχιστα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε δεσμευθεί προεκλογικά για ταχεία επίλυση του πολέμου.

Ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή πως οι ΗΠΑ έχουν διαμορφώσει μία νέα πρόταση, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γούρι Ουσάκοφ χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση «εξαιρετικά χρήσιμη», ενώ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι δύο απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Ζελένσκι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε κεντρικό σημείο του Κιέβου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Χερσώνα: Ρωσική αεροπορική επίθεση με έναν νεκρό και 19 τραυματίες

Ένα ρωσικό αεροπορικό πλήγμα στη Χερσώνα προκάλεσε τον θάνατο ενός οδηγού ασθενοφόρου και τον τραυματισμό 19 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναστέλλει την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Μόσχας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενος το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, με διάταγμα που υπέγραψε, προκαλώντας ανησυχία στην Ουκρανία για ενδεχόμενη εγκατάλειψη από τον αμερικανικό σύμμαχο.
Κατεστραμμένη γέφυρα Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί και 60 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας χθες προκάλεσαν τουλάχιστον 8 νεκρούς και 60 τραυματίες, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πληγμάτων στο ενεργειακό δίκτυο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: «Η στήριξή μας στην Ουκρανία πιο σημαντική από ποτέ»

Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της οικονομικής και αμυντικής στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία, αναφέροντας την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Ζήτησε και τη συμβολή άλλων εταίρων για τη λήξη του πολέμου.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ζώνη ασφαλείας 660 χλμ στα ουκρανικά σύνορα σχεδιάζει η Ρωσία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα ουκρανικά σύνορα, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το Κίεβο, ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο Κουρσκ.
Βλαντίμιρ Πούτιν γράφει
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν σε Πάπα: Υποστηρίζω την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ολέσκι

Ο Πούτιν εξέφρασε στον Πάπα τηλεφωνικά την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του Βατικανού για αποστολή προμηθειών σε αμάχους στην Ολέσκι και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί, ενώ οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παρεμπόδιση.