ΓΔ: 2166.06 4.42% Τζίρος: 396.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:07:00
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
Το εμβληματικό κτίριο στη Μαδρίτη με σημαίες Ισπανίας, διάσημο τουριστικό αξιοθέατο.

Ανέβηκε στο 15,33% η ανεργία στην Ισπανία

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 16,7%.

Στο 15,33% αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 16,7%. Το α΄τρίμηνο η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 14,41%. 

Τα στοιχεία, ωστόσο, δεν αποτυπώνουν την πλήρη έκταση της κρίσης, καθώς οι εργαζόμενοι που τελούν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασής τους δεν περιλαμβάνονται ως άνεργοι σε αυτό το τρίμηνο.

Επίσης, η εθνική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους το τρίμηνο αυτό, αλλά δεν θεωρούνται άνεργοι καθώς δεν πληρούν τα τυπικά κριτήρια, όπως είναι για παράδειγμα η αναζήτηση εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Mειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο.
Άνεργοι σε ουρά
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει αυξηθεί στην Ισπανία ο αριθμός πολιτών που ζουν με επιδόματα

Το lockdown που έχει «παγώσει» την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ισπανία οδηγώντας 7 εκατ. πολίτες να εξαρτώνται από τα επιδόματα ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 7,9% τον Απρίλιο.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Απειλή σε κράτος-μέλος σημαίνει απειλή για όλη την ΕΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Ευημερία και τη Βιομηχανική Στρατηγική, Στεφάν Σεζουρνέ απάντησε στις εμπορικές απειλές του Ντ. Τραμπ προς την Ισπανία, τονίζοντας ότι το εμπόριο είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν και «όταν απειλείται μια χώρα, απειλείται η ΕΕ».
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Απόλυτη στήριξη ΕΕ στην Ισπανία, δηλώνει ο Κόστα

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, διαβεβαίωσε τη στήριξη της ΕΕ προς την Ισπανία, μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για διακοπή εμπορικών σχέσεων λόγω της στάσης της Μαδρίτης απέναντι στις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράν.
Εμπόδιο στο εμπόριο ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προειδοποιεί για αντίδραση στις απειλές Τραμπ κατά της Ισπανίας

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και των μελών της απέναντι στις απειλές Τραμπ κατά της Ισπανίας για εμπόριο, ενώ η Μαδρίτη εξέφρασε έκπληξη για τη στάση του Γερμανού καγκελαρίου που φάνηκε να στηρίζει τον Τραμπ.