ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία του Ιράν

Ιράν: Τρεις Μπασίτζ νεκροί σε αμερικανική επίθεση στο νησί Λαβάν

Τρεις μέλη των Μπασίτζ, παραστρατιωτικού βραχίονα των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκαν σε αμερικανικό πλήγμα στο ιρανικό νησί Λαβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση διοικητή στο πρακτορείο Mehr.

Τρεις μέλη των Μπασίτζ, του παραστρατιωτικού βραχίονα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αμερικανικού πλήγματος σε ιρανικό νησί στον Κόλπο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε διοικητής του Σώματος των Φρουρών στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr, «Τρεις μαχητές των Μπασίτζ…χάθηκαν ως μάρτυρες σε επίθεση που εξαπολύθηκε χθες βράδυ από τους Αμερικανούς εγκληματίες κατά του νησιού Λαβάν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ιράν με χώρες του Κόλπου για τα Στενά του Ορμούζ στο Ομάν

Η Τεχεράνη θα έχει συνομιλίες τη Δευτέρα στο Ομάν με χώρες του Κόλπου για τα Στενά του Ορμούζ, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και τη διασφάλιση των θαλάσσιων διαδρομών, ανακοίνωσε το ιρανικό ΥΠΕΞ.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν προειδοποιεί για κλιμάκωση πιέσεων κατά Τεχεράνης

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ανέφερε πως οι πιέσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν έχουν φτάσει σε κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο, ειδικά μετά τις στρατιωτικές ενέργειες ΗΠΑ και Ισραήλ, ενόψει της συνόδου κορυφής των BRICS στην Ινδία.
Δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πτώση μετά το υψηλό τριών μηνών – Τι προειδοποιεί ο ΙΕΑ

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά το υψηλό τριών μηνών, με το Brent στα 104 δολάρια και το WTI στα 99 δολάρια. Ο ΙΕΑ προειδοποιεί για μεγαλύτερη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης το 2026.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Πεζεσκιάν στο Νέο Δελχί για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

Στην Ινδία για τη σύνοδο των BRICS έφτασαν Πούτιν και Πεζεσκιάν, ενώ ο Σι Τζινπίνγκ αναμένεται αύριο. Οι ηγέτες θα συναντηθούν με τον Ναρέντρα Μόντι, εν μέσω εντάσεων λόγω Μέσης Ανατολής και Ουκρανίας.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Σαουδική Αραβία συζητούν για την ένταση μετά την κατάληψη νησιού

Ιράν και Σαουδική Αραβία είχαν συνομιλίες για την ένταση στην Υεμένη, με τους Χούθι να ενισχύουν τη θέση τους στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Τεχεράνη στηρίζει τους Χούθι, ενώ το Ριάντ στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης.