ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
Εκτροχιασμένο τρένο σε σιδηροδρομικό δυστύχημα, πιθανή αιτία διακοπής δρομολογίων ή έρευνας.

Ιαπωνία: Τέσσερις εργαζόμενοι σοβαρά τραυματισμένοι από υπερταχεία

Τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τις αισθήσεις τους όταν παρασύρθηκαν από τρένο κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης κοντά στο Τόκιο. Οι διασώστες βρήκαν τρεις εγκλωβισμένους κάτω από το τρένο και έναν στην αποβάθρα, χωρίς ζωτικά σημεία.

Σοβαρό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στην πρωτεύουσα Τόκιο, όταν τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τις αισθήσεις τους αφού παρασύρθηκαν από σιδηροδρομικό συρμό κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε σιδηροτροχιές. Σύμφωνα με αξιωματικό του πυροσβεστικού σώματος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το περιστατικό συνέβη σε περιοχή όχι μακριά από το Τόκιο, ενώ το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν παρουσίαζαν «ζωτικές ενδείξεις».

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε ειδοποίηση για το συμβάν στις 10:47 τοπική ώρα (04:47 ώρα Ελλάδας), κοντά σε σταθμό της πόλης Κάνουμα, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Όπως ανέφερε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο AFP, «όταν έφτασαν διασώστες επιτόπου, τρεις εργαζόμενοι ήταν ακόμη παγιδευμένοι κάτω από το τρένο, ο τέταρτος βρισκόταν σε αποβάθρα», προσθέτοντας ότι δεν είχαν τις αισθήσεις τους όταν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα και Ιαπωνία κατέχουν το 32% του παγκόσμιου στόλου

Ο Β. Κικίλιας, από το Capital Link Japan Maritime Forum στο Τόκιο, υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας και μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας τον κρίσιμο ρόλο των δύο χωρών στη διεθνή ναυτιλία.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα-Ιαπωνία ελέγχουν 32% του στόλου, επηρεάζουν ναυτιλία

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε στο Capital Link Japan Maritime Forum τη σημασία της ελληνοϊαπωνικής συνεργασίας στη ναυτιλία και στο ελεύθερο εμπόριο, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που φέρνουν οι διεθνείς κρίσεις για οικονομίες και κοινωνίες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας από Τόκιο: Ενδυνάμωση ελληνοϊαπωνικής ναυτιλιακής συνεργασίας

Στο Τόκιο, ο Β. Κικίλιας συζήτησε με την Ιαπωνική Ένωση Εφοπλιστών για ενίσχυση της συνεργασίας σε ναυτιλία και ναυπηγική, καθώς και τις παγκόσμιες προκλήσεις του κλάδου, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις στο εμπόριο.
Κτίριο Εθνικής Δίαιτας Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τόκιο: Δεν υφίσταται κατασκοπεία μετά τη σύλληψη Ιάπωνα δημοσιογράφου

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι διέψευσε τις ρωσικές κατηγορίες περί κατασκοπείας, μετά τη σύλληψη Ιάπωνα δημοσιογράφου στη Μόσχα. Τόνισε πως διασφάλιση της ασφάλειας των Ιαπώνων πολιτών αποτελεί προτεραιότητα.
Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Λυπούμαστε για τις ενέργειες της Ιαπωνίας κατά της ασφάλειάς μας

Η Ρωσία επέκρινε την Ιαπωνία για προσπάθειες υπονόμευσης της ασφάλειάς της, μετά τη σύλληψη Ιάπωνα δημοσιογράφου για φερόμενη κατασκοπεία. Ο δημοσιογράφος κρατείται ως τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ οι σχέσεις Μόσχας-Τόκιο είναι τεταμένες.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γερμανία μεταφέρθηκε Ρώσος χάκερ που συνελήφθη στο Τόκιο

Γερμανοί ανακριτές πέτυχαν πλήγμα κατά της ρωσικής ομάδας χάκερ «Qilin», συλλαμβάνοντας ηγετικό μέλος της στην Ιαπωνία. Ο 28χρονος Ρώσος μεταφέρθηκε στη Γερμανία, με τη σύλληψη να χαρακτηρίζεται «ιστορική επιτυχία».