ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Στενό του Ορμούζ πλοία

Τα ΗΑΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν σε δύο πλοία στον Ορμούζ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν έντονα την επίθεση του Ιράν σε δύο πλοία που σχετίζονται με την ADNOC, ενώ διέσχιζαν το στενό του Ορμούζ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ και το πρακτορείο WAM.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησαν σε έντονη καταδίκη της «εχθρικής επίθεσης» που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον δύο πλοίων, τα οποία συνδέονται με την εθνική εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC), ενώ αυτά επιχειρούσαν να διασχίσουν το στενό του Ορμούζ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων, τα ΗΑΕ «καταδίκασαν σθεναρά και κατήγγειλαν την εχθρική ιρανική επίθεση η οποία στοχοποίησε δυο πλοία συνδεόμενα με την ADNOC καθώς διέσχιζαν το στενό του Ορμούζ», επισημαίνοντας ότι «δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός» κατά το περιστατικό.

Όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ, WAM, επικαλούμενο την εταιρεία, η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης εγκρίνει την νέα πρόταση για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν τόνισε ότι το σχέδιο για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε μία εβδομάδα έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του ανώτατου ηγέτη και θα υλοποιηθεί αν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν και τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ, πληροφορίες για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου ο κυριότερος ιρανικός τερματικός πετρελαίου, με ανεπιβεβαίωτες πηγές να μιλούν για χτύπημα ιρανικού δεξαμενόπλοιου από αμερικανικές δυνάμεις. Δεν εντοπίστηκε καπνός στην περιοχή.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: Χαιρετίζει το άνοιγμα Ορμούζ, αν και προβληματίζεται

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, χαρακτήρισε θετική την ανακοίνωση του Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, αλλά τόνισε πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, ενώ υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ενέργεια.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 20 πλοία κατευθύνονται στην έξοδο των Στενών του Ορμούζ

Περίπου 20 πλοία, ανάμεσά τους δεξαμενόπλοια και φορτηγά, κατευθύνονται προς έξοδο από τα Στενά του Ορμούζ, μετά το άνοιγμα που ανακοίνωσε το Ιράν λόγω εκεχειρίας στον Λίβανο και τις διεθνείς επαφές για σταθερότητα στην περιοχή.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ αν οι ΗΠΑ πλήξουν ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν επίσης για πλήρη καταστροφή αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθη ξένο τάνκερ για παράνομη μεταφορά καυσίμων στον Κόλπο

Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν ξένο πετρελαιοφόρο κοντά στο νησί Κεσμ, στον Περσικό Κόλπο, για μεταφορά 4 εκατομμυρίων λίτρων λαθραίου καυσίμου. Συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί μέλη πληρώματος και κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.