ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία

Πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στη Σερβία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σερβία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βούτσιτς. Στο επίκεντρο οι σχέσεις ΕΕ, η οικονομία και η ενέργεια, ενώ η επίσκεψη ενδέχεται να επηρεάσει τους δεσμούς Σερβίας-Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στη Σερβία, σύμφωνα με τη σερβική τηλεόραση N1 TV.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Η επίσκεψη αυτή ενδέχεται να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας, καθώς η Ρωσία αποτελεί ιστορικό σύμμαχο της Σερβίας και παραμένει ο βασικός προμηθευτής της σε φυσικό αέριο.

Όπως δήλωσε ο Βούτσιτς την Πέμπτη, οι δύο ηγέτες θα επικεντρώσουν τις συνομιλίες τους στις προσπάθειες των χωρών τους για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην οικονομική και ενεργειακή συνεργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη επίσκεψη Ζελένσκι στη Σερβία μετά την έναρξη του πολέμου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Σάββατο τη Σερβία, στο πρώτο του ταξίδι στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή. Η επίσκεψη θεωρείται σημαντική για τη διεθνή στήριξη Κιέβου και τη διαφοροποίηση της Σερβίας από τη Μόσχα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έως το καλοκαίρι 2027 για αμερικανική μεσολάβηση στον πόλεμο

Η Ουκρανία ετοιμάζει προτάσεις για εκεχειρία και δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης στο Ντονμπάς με διαμεσολάβηση τρίτου μέρους, συνεργαζόμενη με ΗΠΑ και Ευρωπαίους, σύμφωνα με δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κάλυψη 27 δισ. ευρώ για άμυνα ζητά από συμμάχους η Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους να παραδώσουν αντιαεροπορικά συστήματα πριν τον χειμώνα και να συμβάλουν στην κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 27 δισ. ευρώ για την άμυνα, υπενθυμίζοντας τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν συμμετείχε στο σαμποτάζ των Nord Stream

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε εκ νέου εμπλοκή της Ουκρανίας στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream το 2022, παρά τα ευρήματα της γερμανικής εισαγγελίας που την εμπλέκουν. Τόνισε πως η Ουκρανία δεν συμμετείχε σε καμία σχετική επιχείρηση.
Γιόχαν Βάντεφουλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Βάντεφουλ επισκέφθηκε το Κίεβο

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ έφτασε στο Κίεβο για να στηρίξει την Ουκρανία με αφορμή τα 35 χρόνια ανεξαρτησίας, καταδικάζοντας τις ρωσικές επιθέσεις και τη στοχευμένη καταστροφή υποδομών, μετά το αιματηρό χτύπημα στην Κρίβι Ριχ.