ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο

Γαλλία: Δύσκολες ώρες στη Ζιρόντ λόγω πυρκαγιών, προειδοποίηση Λεκορνί

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ώρες στη Ζιρόντ της νοτιοδυτικής Γαλλίας λόγω μεγάλων πυρκαγιών, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός Λεκορνί, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις γίνονται και πάλι δυσμενείς.

Πυρκαγιές στη Ζιρόντ εξακολουθούν να μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί να προειδοποιεί ότι «οι επόμενες ώρες μπορεί να είναι δύσκολες». Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, οι συνθήκες επιδεινώνονται ξανά στην περιοχή.

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί σημείωσε ότι «η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη στη Ζιρόντ». Όπως ανέφερε στην πλατφόρμα Χ, μετά από συνεδρίαση του διυπουργικού οργάνου αντιμετώπισης κρίσεων, «η βίαιη αλλαγή των καιρικών συνθηκών χθες άλλαξε σε βάθος τη δυναμική της φωτιάς. Μετά τη μικρή βελτίωση τη νύχτα και σήμερα το πρωί, η πρόγνωση ξαναγίνεται δυσμενής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιές στη Ζιρόντ: Απειλούνται τα άγρια ζώα από φωτιές και απώλεια οικοτόπων

Τα φετινά κύματα πυρκαγιών στη Γαλλία, κυρίως στη Ζιρόντ, προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές στα δάση και εξαιρετικά μεγάλες απώλειες άγριας ζωής, σύμφωνα με ειδικούς και την υπουργό Οικολογικής Μετάβασης.
Φωτιές
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση με τις πυρκαγιές, λέει ο ΥΠΕΣ

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές στη Γαλλία, κυρίως στη Ζιρόντ όπου έχουν καεί 420.000 στρέμματα και 220.000 κάτοικοι εκκενώθηκαν. Από το πρωί επιχειρούν 18 αεροσκάφη και το A400M στην περιοχή.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά μέγιστη συνδρομή του στρατού στις πυρκαγιές κοντά στο Μπορντό

Ο Μακρόν ζήτησε μέγιστη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική προστασία, καθώς οι πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι πρωτοφανείς. 110.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ η φωτιά κατέκαψε 190.000 στρέμματα στη Ζιρόντ.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αίτημα για ενεργοποίηση πολιτικής προστασίας ΕΕ λόγω πυρκαγιών

Η Γαλλία ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και αναμένει σύντομα ευρωπαϊκά εναέρια μέσα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, κυρίως στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο καύσωνας φουντώνει, 78.000 στρέμματα κάηκαν σε 8 μέρες

Ο καύσωνας στη Γαλλία εντάθηκε, ενώ οι πυροσβέστες μάχονται πολλές πυρκαγιές που εμφανίστηκαν νωρίτερα και είναι πιο καταστροφικές. Ήδη έχουν καεί 78.000 στρέμματα μέσα στον Ιούλιο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.