ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
Εικόνα από καταστροφική δασική πυρκαγιά με φλόγες και καπνό πάνω από το δάσος.

Γαλλία: Αίτημα για ενεργοποίηση πολιτικής προστασίας ΕΕ λόγω πυρκαγιών

Η Γαλλία ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και αναμένει σύντομα ευρωπαϊκά εναέρια μέσα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, κυρίως στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και αναμένει «σύντομα» ευρωπαϊκές αεροπορικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται στη χώρα, ιδίως στη Ζιρόντ, ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω X.

«Θα μπορούμε σύντομα να υπολογίζουμε στις ενισχύσεις δυο κροατικών Canadair, δυο πορτογαλικών Air Tractor και δυο ελικοπτέρων Black Hawk από την Τσεχία και τη Σλοβακία», διευκρίνισε ο γάλλος πρόεδρος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους ευρωπαίους εταίρους του Παρισιού για την «αλληλεγγύη» που επιδεικνύουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στη νότια Γαλλία

Έλληνες πυροσβέστες επιχειρούν καθημερινά σε μέτωπα στη νότια Γαλλία μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, συμμετέχοντας ενεργά στην κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή Carlencas-et-Levas με 21 μέλη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο καύσωνας φουντώνει, 78.000 στρέμματα κάηκαν σε 8 μέρες

Ο καύσωνας στη Γαλλία εντάθηκε, ενώ οι πυροσβέστες μάχονται πολλές πυρκαγιές που εμφανίστηκαν νωρίτερα και είναι πιο καταστροφικές. Ήδη έχουν καεί 78.000 στρέμματα μέσα στον Ιούλιο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία

Ισχυρές πυρκαγιές μαίνονται σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, καίγοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και οδηγώντας σε εκκενώσεις. Η ΕΕ στέλνει τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη για ενίσχυση των προσπαθειών στο νότο της Γαλλίας.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ισπανία απορρίπτουν τα "κέντρα επιστροφών" για μετανάστες

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως η Γαλλία δεν θα ιδρύσει Κέντρα Επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ, θεωρώντας τα μη αποτελεσματικά και αντίθετα στις ευρωπαϊκές αξίες, αν και σέβεται άλλες χώρες που ακολουθούν αυτή την πολιτική.