ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο

Το Κουβέιτ κατηγορεί το Ιράν ότι θέτει στο στόχαστρο πολιτικές εγκαταστάσεις

Το Κουβέιτ κατηγορεί το Ιράν για εχθρικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές, όπως πετρελαϊκή εγκατάσταση και σταθμό ενέργειας. Καταδικάζει τις επιθέσεις, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω απειλών.

Το Κουβέιτ κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι στοχοποιεί πολιτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές, μετά από επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πετρελαϊκή εγκατάσταση, καθώς και σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και αφαλάτωσης.

«Η επαναλαμβανόμενη στοχοθέτηση ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων αποκαλύπτει μια συστηματικά εχθρική προσέγγιση που έχει στόχο πολιτικές εγκαταστάσεις και απαραίτητες υποδομές, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια αμάχων», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ, καταδικάζοντας έντονα τις επιθέσεις αυτές.

Σύμφωνα με τις αρχές, το Κουβέιτ βρέθηκε στο στόχαστρο πολλαπλών επιθέσεων, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Κουβέιτ λόγω επαναλαμβανόμενων απειλών με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).

Το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ανακοίνωσε ότι έπληξε κέντρο υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Καμπ Αριφτζάν και κατέστρεψε εγκατάσταση ραντάρ στην Αεροπορική Βάση Άλι Σάλεμ. Η Kuwait Petroleum Corporation επιβεβαίωσε ότι μία από τις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις υπέστη ζημιές σε «επαναλαμβανόμενες ιρανικές επιθέσεις», προκαλώντας σημαντικές φθορές και τραυματισμούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανέφεραν ότι αναχαίτισαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones νωρίς σήμερα το πρωί. Παράλληλα, αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ πυροσβεστών και εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανική επίθεση σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο Κουβέιτ με τραυματίες

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία του Κουβέιτ ανακοίνωσε τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές μετά από ιρανική επίθεση σε εγκατάσταση, η οποία εκκενώθηκε. Οι τραυματίες έχουν λάβει ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με το πρακτορείο KUNA.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Tραμπ: Ξεκίνησε ο αποκλεισμός, το Ιράν επιδιώκει συμφωνία άμεσα

Ο Τραμπ δήλωσε πως «ο αποκλεισμός ξεκίνησε» για το Στενό του Ορμούζ, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά τόνισε πως δεν θα δεχθεί συμφωνία που επιτρέπει στην Τεχεράνη την απόκτηση πυρηνικών όπλων.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση για «μη αναστρέψιμες ζημιές» σε περίπτωση επίθεσης

Ο Μπαγέρ Γαλιμπάφ προειδοποίησε ότι αν ΗΠΑ και Ισραήλ επιτεθούν σε ιρανικές υποδομές, το Ιράν θα καταστρέψει κρίσιμες εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας μόνιμη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στην Τεχεράνη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα μαζικά πλήγματα σε ιρανικές υποδομές στην Τεχεράνη, στο πλαίσιο του πολέμου στη Μέση Ανατολή που συνεχίζεται για 13η μέρα μετά την ισραηλινοαμερικανική επίθεση στις 28 Φεβρουαρίου.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο Μπαχρέιν μετά από ιρανικό πλήγμα

Ιρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στην αλ Μάαμεερ του Μπαχρέιν, με υλικές ζημιές αλλά χωρίς θύματα. Η εταιρεία Babco επικαλέστηκε ανωτέρα βία μετά το περιστατικό.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Ζημιές σε σταθμό αφαλάτωσης από ιρανικό drone

Σταθμός αφαλάτωσης στο Μπαχρέιν υπέστη ζημιές από ιρανικό drone, σύμφωνα με τις αρχές. Το Ιράν ισχυρίστηκε ότι έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν ως αντίποινα για επίθεση σε ιρανικό εργοστάσιο αφαλάτωσης.