ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καταγραφή σεισμού όργανο

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά των ακτών του δυτικού Μεξικού

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των δυτικών ακτών του Μεξικού, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Το επίκεντρο βρισκόταν 71 χλμ. νοτιοδυτικά του Πουέρτο Μαδέρο, ενώ έγινε αισθητός και στη Γουατεμάλα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών του Μεξικού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS).

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται σε περίπου 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 71 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πουέρτο Μαδέρο, στην πολιτεία Τσιάπας.

Η ισχυρή δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη γειτονική Γουατεμάλα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα δυτικά ανοιχτά του Μεξικού

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μεξικού με επίκεντρο 116 χλμ. νοτιοδυτικά της Γκουασάβε, Σιναλόα και εστιακό βάθος 5 χλμ. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές.
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στο Μεξικό: 2 νεκροί και δεκάδες σπίτια κατεστραμμένα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σεισμό 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νοτιοδυτικό Μεξικό, καταστρέφοντας σπίτια στον Ειρηνικό. Ο σεισμός έγινε νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας κατοίκους και την πρόεδρο να βγουν από τα σπίτια και να διακόψουν δραστηριότητες.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Μεξικό, χωρίς σοβαρές ζημιές στην Γκερέρο

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ έπληξε την Πόλη του Μεξικού, με το επίκεντρο στο Γκερέρο και εστιακό βάθος 10 χλμ. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και ελέγχους από ελικόπτερα πάνω από την πρωτεύουσα.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφος που κάλυπτε θέματα δημόσιας ασφάλειας δολοφονήθηκε στο Μεξικό

Δημοσιογράφος στη δημόσια ασφάλεια δολοφονήθηκε στην Πουέμπλα του Μεξικού. Η ΜΚΟ Άρθρο 19 ζήτησε έρευνα σχετικά με τη δουλειά του θύματος, ενώ η κυβέρνηση της πολιτείας καταδίκασε το έγκλημα και απαιτεί διαλεύκανση.