ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Πύραυλοι Ιράν στρατός
Ιρανικοί πύραυλοι με φόντο σημαίες, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής έκθεσης στο Ιράν.

Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δύο άνδρες δια απαγχονισμού, καταδικασμένοι για συμμετοχή σε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους και ένοπλη δράση κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan. Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες σύλληψης ή δίκης.

Οι ιρανικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην εκτέλεση δύο ανδρών που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε πυρήνα μαχητών συνδεδεμένο με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και για ένοπλη δράση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σύμφωνα με το μέσο των ιρανικών δικαστικών αρχών Mizan.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, «μετά την οριστική καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο και σύμφωνα με τη νομική διαδικασία, δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ο Μιχιγιοντίν Αμπντολαχί και ο Χοσεΐν Παλανί, απαγχονίστηκαν το πρωί».

Οι δικαστικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πότε συνελήφθησαν οι δύο άνδρες ούτε την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης τους. Σύμφωνα με το Mizan, «σχεδίαζαν να διεξαγάγουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις» στη χώρα και καταδικάστηκαν σε θάνατο για «ένοπλη εξέγερση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Αύξηση εκτελέσεων και διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων τα τελευταία χρόνια στο Ιράν, γεγονός που έχει οδηγήσει τις αρχές να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας και τις διώξεις εναντίον υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Ιράν παραμένει η δεύτερη χώρα παγκοσμίως μετά την Κίνα ως προς τον αριθμό των εκτελέσεων. Οι εκτελέσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία έχουν αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου που ξέσπασε στις 28 Φεβρουαρίου, ύστερα από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στο ιρανικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για ένοπλες επιθέσεις κατά τον πόλεμο

Το Ιράν εκτέλεσε τον Αλί-Σινά Μοσταφαβί, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένοπλες επιθέσεις στην Κερμάν και κατηγορήθηκε για τρομοκρατικές ενέργειες υπέρ της αντιπολίτευσης και του Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Καταδικάζει την επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Το Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο του Ριάντ και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις σαουδαραβικές αρχές. Ο Ισάκ Νταρ ζήτησε να παρασχεθεί βοήθεια στους Πακιστανούς τραυματίες και τόνισε ότι τέτοιες επιθέσεις είναι απαράδεκτες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση των Χούθι στο αεροδρόμιο του Ριάντ: 12 νεκροί έως τώρα

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 309 τραυματίες από επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, τη φονικότερη της δεκαετίας στη Σαουδική Αραβία. Οι αρχές κατηγορούν τους Χούθι. Ο Τραμπ καταδίκασε το χτύπημα, κάνοντας λόγο για μη αποδεκτή ενέργεια.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρη επίθεση στο Ριάντ: Απειλές Σαουδικής Αραβίας για αντίποινα

Η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία κατηγόρησε τους αντάρτες Χούθι για την αιματηρή επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χαλίντ στο Ριάντ, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα πολέμου» με θύματα ταξιδιώτες και προσωπικό.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι τραυματίες στο Λίβανο από ισραηλινή επιδρομή

Ισραηλινή επιδρομή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τραυμάτισε έξι άτομα, ανάμεσά τους πέντε Σύρους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Λιβάνου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως στόχευσε Σύρο τρομοκράτη που δρα υπό ιρανική καθοδήγηση.