ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμύρα σε δρόμο

Κίνα: Σφοδρές βροχές με δύο νεκρούς και 50.000 εκτοπισμένους στον Νότο

Ο τυφώνας Maysak προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στο Κουανγκσί, οδηγώντας σε δύο θανάτους και εκκένωση 48.000 ατόμων. Οι αρχές κήρυξαν μέγιστο συναγερμό, ενώ στο Νανίνγκ κατέρρευσαν φράγματα.

Οι κινεζικές αρχές κήρυξαν το μέγιστο επίπεδο συναγερμού για τον τυφώνα Maysak, ο οποίος προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις και εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή Κουανγκσί της νότιας Κίνας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου του Νανίνγκ, της πρωτεύουσας του Κουανγκσί, δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και περίπου 48.000 πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την κατάρρευση πολλών φραγμάτων στην περιοχή, επιδεινώνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Βίντεο που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV καταγράφουν χειμάρρους λάσπης να ξεχύνονται από ρωγμή στο φράγμα του ταμιευτήρα Λιουλάν, κατευθυνόμενοι προς παρακείμενα κτίρια. Παράλληλα, φράγμα στον ταμιευτήρα Γιουνμπιάο υποχώρησε, ενώ η δεξαμενή Λιουγάνγκ υπερχείλισε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των αρχών του Νανίνγκ στο WeChat.

Περισσότεροι από 800 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην πόλη Φανγκτσένγκανγκ, ενώ σε 66 υδρολογικούς σταθμούς σε 55 ποτάμια του Κουανγκσί, η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα όρια συναγερμού, όπως ανέφερε το CCTV. Στο Λουγουέι καταγράφηκαν 637 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Αν και ο τυφώνας Maysak έχει εξασθενήσει σε καταιγίδα μετά την είσοδό του στη δυτική Κίνα, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις ενδέχεται να συνεχιστούν στο Κουανγκσί και σε εκτεταμένες περιοχές της νότιας Κίνας τις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουν αναπτυχθεί σημαντικοί πόροι, με 1.372 επιπλέον διασώστες και 140 σκάφη να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχυρή καταιγίδα βροχής
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 38 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Κίνα λόγω νεροποντής

Ένα τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε, στο οποίο υπήρχαν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, ενώ ο δρόμος έδειχνε να αντέχει στην άλλη κατεύθυνση της κυκλοφορίας.
Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιντιάνα: Πλημμύρες και καταιγίδες αφήνουν 5 νεκρούς στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες διασώσεις στην Ιντιάνα λόγω σφοδρών καταιγίδων και ιστορικών πλημμυρών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μάικ Μπράουν. Εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Σχέδιο για σύγχρονη βιομηχανία άνθρακα έως το 2030

Το Πεκίνο σχεδιάζει ως το 2030 ένα σύγχρονο σύστημα βιομηχανίας άνθρακα, συνδυάζοντας ενεργειακή ασφάλεια και πράσινη μετάβαση, με αυστηρότερα μέτρα και αναβάθμιση δομών στο πλαίσιο του 15ου Πενταετούς Προγράμματος.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ο τυφώνας Ντόλφιν εξασθενεί μετά από έντονες βροχές στα ανατολικά

Ο τυφώνας Ντόλφιν προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις στην ανατολική Κίνα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων, ενώ η ισχύς του εξασθενεί. Βροχές αναμένονται και αύριο σε ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Dolphin με σφοδρές βροχές και ανέμους έπληξε την ανατολική Κίνα

Ο τυφώνας Dolphin, ο ισχυρότερος φέτος στην Κίνα, έπληξε την ανατολική ακτή με έντονες βροχές και ανέμους, ενώ είχε προκαλέσει ζημιές και στην Ιαπωνία, αφήνοντας χιλιάδες χωρίς ρεύμα και τραυματίζοντας έξι άτομα.