ΓΔ: 2041.99 0.39% Τζίρος: 125.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:27:33
Φώτο: Shutterstock

Μπορέλ: «Λυπηρή» η απόφαση για την Αγία Σοφία

Συνιστά ιστορική εκτροπή και βεβήλωση ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με ιδιαίτερη αξία για τους όπου γης χριστιανούς αναφέρει ο πρόεδρος της Κύπρου. «Λυπηρή» η απόφαση λέει ο εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ.

«Λυπηρή» χαρακτήρισε την απόφαση για την Αγιά Σοφιά, με ανακοίνωσή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι «η Αγία Σοφία έχει ισχυρή συμβολική, ιστορική και παγκόσμια αξία. Η Τουρκία έχει αναπτύξει μια παράδοση πολιτιστικής διατήρησης καθώς και αναγνωρισμένη παράδοση πνευματικής και πολιτιστικής ανοικτότητας». 

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι μία ακόμη πρόκληση για το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου και των διεθνών οργάνων που τον εκπροσωπούν. Συνιστά ιστορική εκτροπή και βεβήλωση ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με ιδιαίτερη αξία για τους όπου γης χριστιανούς» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλίνη ΜΕΘ νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από ανακοπή σε γυμναστήριο στον Άλιμο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων «Αγία Σοφία» 15χρονος που υπέστη καρδιακή ανακοπή σε γυμναστήριο στον Άλιμο. Άμεση η επέμβαση του ΕΚΑΒ και των γιατρών του «Ασκληπιείου».
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν προλογίζει βιβλίο για την Άλωση της Πόλης και την Αγιά-Σοφιά

Ο Τούρκος πρόεδρος γράφει ότι «η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της ταυτότητα δεν είναι μόνο το σπάσιμο των αλυσίδων στις πόρτες αυτού του ιερού τόπου, αλλά και το σπάσιμο των δεσμών στις καρδιές και τα πόδια».