ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Έκρηξη στην Ουκρανία

Ισραήλ: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης σε συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο ενός 21χρονου λοχαγού σε μάχη στον νότιο Λίβανο, αυξάνοντας σε 38 τις απώλειές του εκεί από τις 2 Μαρτίου, εν μέσω συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, δύο μέρες μετά την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη κατά τη διάρκεια μαχών στον νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε 38 τον συνολικό αριθμό των απωλειών του στη γειτονική χώρα, όπου βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ από τις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του στρατού, «ο λοχαγός Νταβίντ Χαζούτ, ηλικίας 21 ετών, από το Ασκελόν, διοικητής τμήματος στις τάξεις του 12ου τάγματος της ταξιαρχίας Γκολάνι, σκοτώθηκε εν ώρα μάχης στον νότιο Λίβανο».

Ο θάνατος του νεαρού αξιωματικού σημειώνεται δύο ημέρες μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας από τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και του Λιβάνου, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας «διαρκούς ειρήνης» μεταξύ των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Παραδοχή για τον μισό τόνο εκρηκτικών που κατασχέθηκε

Η Χεζμπολάχ παραδέχθηκε ότι τα εκρηκτικά που κατασχέθηκαν πρόσφατα ανήκαν σε αυτήν και προορίζονταν για την «αντίσταση» κατά του Ισραήλ. Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θα γίνεται ανεκτή η κατοχή παράνομων όπλων.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση σε διεθνή πίεση κατά Ισραήλ για επίθεση σε δημοσιογράφους στον Λίβανο

Η CPJ ζητά από τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ για την ταυτοποίηση και τιμωρία στρατιωτικών που ευθύνονται για την επίθεση σε δημοσιογράφους στον Λίβανο το 2023, όπου σκοτώθηκε ο Ισάμ Αμπντάλα και τραυματίστηκαν άλλοι έξι.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι τραυματίες στο Λίβανο από ισραηλινή επιδρομή

Ισραηλινή επιδρομή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τραυμάτισε έξι άτομα, ανάμεσά τους πέντε Σύρους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Λιβάνου. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως στόχευσε Σύρο τρομοκράτη που δρα υπό ιρανική καθοδήγηση.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ζητεί στις ΗΠΑ εφαρμογή της συμφωνίας με Ισραήλ

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Ναουάφ Σαλάμ τόνισε στην Ουάσινγκτον στον Αμερικανό ΥΠΕΞ τη σημασία της συμφωνίας-πλαισίου με το Ισραήλ, ενώ ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και εκτοπισμούς στο Λίβανο.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ δεν έκαμψε την αντίσταση στον Λίβανο

Ο Ναΐμ Κάσεμ, ΓΓ της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν πέτυχε τους στόχους του κατά της οργάνωσης, σε εκδήλωση για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα με χιλιάδες υποστηρικτές στο μαυσωλείο του, στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν επιδιώκει συμφωνία με Ισραήλ και αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν δήλωσε ότι θέλει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και είναι έτοιμος να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ χωρίς σύγκρουση, ζητώντας νέα διεθνή δύναμη μετά τον ΟΗΕ.