ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μανάμα Μπαχρέιν skyline

Το Μπαχρέιν καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις με drones

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι στοχοποιήθηκε από ιρανικά ντρόουν, κατηγορώντας την Τεχεράνη για υπονόμευση των ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν πως επιτέθηκαν σε αμερικανικές θέσεις στον Κόλπο.

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επίθεση από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατηγορώντας την Τεχεράνη για «υπονόμευση των ειρηνευτικών προσπαθειών». Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις πρώτες ανταλλαγές πληγμάτων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, που ακολούθησαν την υπογραφή του πρωτοκόλλου συμφωνίας στα μέσα Ιουνίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν καταδίκασε τη «στοχοποίηση της επικράτειάς του τα ξημερώματα του Σαββάτου από ιρανικά ντρόουν», χαρακτηρίζοντάς την ως «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του». Παράλληλα, απέδωσε στην Τεχεράνη την πλήρη ευθύνη για την υπονόμευση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Τεχεράνης, ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι επιτέθηκαν σε αμερικανικές θέσεις στην περιοχή του Κόλπου, σε απάντηση αμερικανικών πληγμάτων σε ιρανικό έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απέρριψε την πρόταση του Ιράν για το στενό του Ορμούζ

Ο Τραμπ απέρριψε πρόταση του Ιράν για επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ και τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ βγαίνουν κερδισμένες.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Υποστηρίζει το Ιράν και καλεί Ιράν-ΗΠΑ σε αυτοσυγκράτηση

Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα του Ιράν στη Μέση Ανατολή, ενθαρρύνοντας διαβουλεύσεις και αυτοσυγκράτηση με τις ΗΠΑ. Ενισχύει τη στρατηγική συνεργασία της με το Ιράν, βασικό οικονομικό της εταίρο.