ΓΔ: 2485.75 -0.89% Τζίρος: 606.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου

Μεξικό: Όχημα πέφτει σε πλήθος στο Κάμπο Σαν Λούκας, 17 τραυματίες

Τουλάχιστον 17 τραυματίες χτες βράδυ στο Κάμπο Σαν Λούκας, όταν όχημα εισέβαλε σε πλήθος που γιόρταζε νίκη του Μεξικού στο Μουντιάλ. Τα αίτια διερευνώνται, ενώ σχετικό βίντεο κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Κάμπο Σαν Λούκας, όταν ένα όχημα εισήλθε σε πλήθος κατά τη διάρκεια εορτασμών για τη νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεξικού στο Μουντιάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημαρχείου του Λος Κάμπος.

Όπως αναφέρει το δημαρχείο, «σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το όχημα περικυκλώθηκε από μια ομάδα ανθρώπων και, για λόγους που μένουν να καθοριστούν από την αρμόδια αρχή, πέρασε μέσα από το πλήθος, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους».

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε μη επαληθευμένο βίντεο, το οποίο φαίνεται να δείχνει το αυτοκίνητο τη στιγμή που πέφτει πάνω στο πλήθος. Το Reuters ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνολικά 17 άτομα έλαβαν πρώτες βοήθειες, μεταξύ αυτών και ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος του Λος Κάμπος, Χοσέ Μανουέλ Λαρούμπε, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες και στις οικογένειές τους μετά τα ατυχή γεγονότα που συνέβησαν απόψε», προσθέτοντας ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να ενημερώνουν το κοινό για την πορεία των ερευνών.

Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεσπάσει σε όλο το Μεξικό μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας επί της Τσεχίας με 3-0, στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική μείωση ανθρωποκτονιών στο Μεξικό σύμφωνα με την πρόεδρο Σέινμπαουμ

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, ανακοίνωσε ότι οι ανθρωποκτονίες στη χώρα μειώθηκαν κατά 48% μεταξύ Σεπτεμβρίου 2024 και Ιουνίου 2026, αποδίδοντας το αποτέλεσμα σε σωτήριες ενέργειες απέναντι στη βία του οργανωμένου εγκλήματος.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή εντοπίστηκε δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στο Μεξικό

Βρέθηκε νεκρή η δημοσιογράφος Ροξάνα Γκουζμάν, διευθύντρια τοπικού μέσου στο Μεξικό, μετά την απαγωγή της από δύο κουκουλοφόρους τον Ιούνιο. Η ταυτότητα της σορού επιβεβαιώθηκε από τις αρχές της Βερακρούς.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος σε εκδήλωση για το Μουντιάλ

Όχημα παρέσυρε πεζούς σε συγκέντρωση στο Κάμπο Σαν Λούκας, μετά τον εορτασμό νίκης της εθνικής ποδοσφαίρου του Μεξικού, προκαλώντας τραυματισμούς. Οι ακριβείς συνθήκες ερευνώνται. Βίντεο κυκλοφορεί στα social media.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Κατασχέθηκαν 24.400 λίτρα υγρής μεθαμφεταμίνης

Οι μεξικανικές αρχές κατέσχεσαν 24.400 λίτρα υγρής μεθαμφεταμίνης, στη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα στην ιστορία της χώρας, σε περιοχή του καρτέλ Σιναλόα. Βρέθηκαν επίσης 2,1 τόνοι κοκαΐνης σε άλλες δύο πολιτείες.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση ενόπλων στη Μιτσοακάν του Μεξικού

Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλων στη Μιτσοακάν του Μεξικού, περιοχή με έντονη δράση καρτέλ ναρκωτικών. Οι αρχές διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.