ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία

Ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ Ρούμπιο ετοιμάζει περιοδεία στη Μέση Ανατολή

Ο Μάρκο Ρούμπιο σχεδιάζει επίσκεψη σε Κουβέιτ, ΗΑΕ και Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συμμετάσχει σε σύνοδο με τους ομολόγους του του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο προγραμματίζει περιοδεία στη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο Ρούμπιο αναμένεται να επισκεφθεί το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή ρεπόρτερ του μέσου επικαλούμενος δύο πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τρίτη πηγή που δεν κατονομάζεται, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχει σε σύνοδο με τους ομολόγους του του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ).

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της πληροφορίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση σε αμερικανικούς στόχους σε Εμιράτα και Κουβέιτ με drone

Οι ιρανικές δυνάμεις ανέφεραν επιθέσεις με drones σε βάσεις των ΗΠΑ σε ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν, ενώ αναγνώρισαν προηγούμενα πλήγματα σε Ιορδανία και Κουρδιστάν. Πυρκαγιά προκλήθηκε σε συγκρότημα κατοικιών στο Κουβέιτ.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

EASA: Προειδοποίηση για πτήσεις στη Μέση Ανατολή λόγω νέων εχθροπραξιών

Η EASA αυστηροποιεί τις προειδοποιήσεις της και συστήνει στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν εναέριους χώρους στη Μέση Ανατολή λόγω της έντασης ΗΠΑ-Ιράν, επισημαίνοντας κινδύνους σε αρκετές χώρες της περιοχής.
Πύραυλος σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός για ισχυρές ιρανικές επιθέσεις σε ΗΑΕ, Κατάρ και Μπαχρέιν

Συναγερμός σε ΗΑΕ, Κατάρ και Μπαχρέιν τα ξημερώματα έπειτα από ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους και drones. Οι αντιαεροπορικές άμυνες ενεργοποιήθηκαν ενώ στο Κατάρ ακούστηκαν εκρήξεις και οι κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση να μείνουν σπίτι.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν και ΗΑΕ: Ζητούν δράση ΟΗΕ για Ιράν - Το Ιράν θέλει άρση αποκλεισμού

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα του Μπαχρέιν λόγω ιρανικών επιθέσεων κατά των ΗΑΕ στις 4 Μαΐου, που θεωρούνται απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. Υπήρξαν τραυματισμοί και φωτιά στη Φουτζέιρα.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση σε κύριες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο

Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε μεγάλες βιομηχανίες αλουμινίου σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ, κλιμακώνοντας την ένταση στη Μέση Ανατολή και εντείνοντας τις ανησυχίες για επιπτώσεις στον παγκόσμιο οικονομικό τομέα.