ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:45:43
Τίτζα Κάλας Εσθονία

Το Ισραήλ διακόπτει επαφές με την Κάγια Κάλας λόγω δηλώσεων για απαρτχάιντ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε διακοπή επαφών με την Κάγια Κάλας, επικαλούμενος δηλώσεις της όπου συνέκρινε τη μεταχείριση Παλαιστινίων από το Ισραήλ με το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκίντεον Σάαρ ανακοίνωσε ότι διακόπτει «κάθε επαφή» με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας, επικαλούμενος δηλώσεις που της αποδίδονται και στις οποίες φέρεται να παρομοίασε το Ισραήλ με το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αξιωματούχους και διπλωμάτες, η Κάγια Κάλας, η οποία συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις τον περασμένο μήνα στο Μέξικο Σίτι. Οι αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνομιλιών υψηλού επιπέδου με αξιωματούχους της μεξικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κάλας συνέκρινε τη μεταχείριση που το Ισραήλ επιφυλάσσει στους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη με την πολιτική του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Νετανιάχου διατηρεί το ρόλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Ισραήλ, καθώς οι αντίπαλοί του αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, παρά την απώλεια της πλειοψηφίας του δεξιού συνασπισμού του, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Το κόμμα Νετανιάχου κατηγορεί τα αραβικά κόμματα για νοθεία στις εκλογές

Το κόμμα του Νετανιάχου κατηγόρησε τα αραβικά κόμματα για «κλοπή εκλογών» μετά το ρεκόρ 17 εδρών, κάνοντας λόγο για διαφθορά και νοθεία. Τα κόμματα Ράαμ και το Κοινό Ψηφοδέλτιο πέτυχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο.
Εκλογές Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Το κόμμα Νετανιάχου κατηγορεί τα αραβικά κόμματα για «κλοπή» των εκλογών

Το κόμμα του Νετανιάχου κατηγόρησε τα αραβικά κόμματα για νοθεία στις εκλογές, καθώς αναμένεται να κερδίσουν 17 έδρες. Το Λικούντ υποστηρίζει πως διαθέτει αποδείξεις για διαφθορά, απειλές, βία και παράνομες πρακτικές.
Ισαάκ Χέρτζογκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισάακ Χερτζόγκ: Να σχηματιστεί οπωσδήποτε νέα κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, κάλεσε τα κόμματα να προσπαθήσουν για σχηματισμό κυβέρνησης και να αποφύγουν νέες εκλογές, καθώς δεν υπάρχει σαφής πλειοψηφία μετά τις κάλπες. Τις επόμενες μέρες θα ορίσει εντολοδόχο.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη για ειλικρινή, ανοικτό διάλογο με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ μετά τις εκλογές, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με βάση τις μακροχρόνιες σχέσεις και τις κοινές δημοκρατικές αξίες.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός Άραβας ηγέτης ζητεί εβραϊο-αραβική συμμαχία κατά του Νετανιάχου

Ο Γιούσεφ Τζαμπαρίν κάλεσε σε εβραϊκο-αραβική συνεργασία για απομάκρυνση του Νετανιάχου, τονίζοντας πως όσοι θέλουν αληθινή εναλλακτική πρέπει να απευθυνθούν στην Ενοποιημένη Λίστα που εμφανίζεται ενισχυμένη μετά τις εκλογές.