ΓΔ: 2611.95 -0.05% Τζίρος: 75.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:35
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος
Φώτο: Shutterstock

Γάζα: Επτά νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ

Επτά νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός σημερινών ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, με έξι θύματα σε καταυλισμό εκτοπισμένων λόγω πλήγματος drone, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τον Οκτώβριο του 2025.

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο επτά ανθρώπων, σύμφωνα με διασώστες και ιατρικές πηγές στο παλαιστινιακό έδαφος.

Παρά την εκεχειρία που συνήφθη τον Οκτώβριο 2025, βίαια επεισόδια εξακολουθούν να σημειώνονται καθημερινά στη Γάζα, επιτείνοντας την ήδη κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Στο κέντρο της πόλης της Γάζας, πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15 μέσα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Τζαουάζατ. Την πληροφορία ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας, οργανισμός πρώτων βοηθειών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Το νοσοκομείο αλ-Σίφα της πόλης επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε έξι πτώματα από το σημείο του πλήγματος.

«Στοχοθετήσαμε 'τρομοκράτες' στον τομέα αυτό», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση.

Νέα επίθεση στο νότιο τμήμα της Γάζας

Νοτιότερα, ένας 25χρονος άνδρας, ο Μουχάναντ Οτμάν Φαρουάνα, σκοτώθηκε το πρωί «από πλήγμα με στόχο μια σκηνή εκτοπισμένων», σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το σώμα του, καθώς και αρκετούς τραυματίες από το περιστατικό.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε «έναν τρομοκράτη», χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον εξάδελφό του, Μοχάμεντ Φαρουάνα, το πλήγμα έπληξε τη σκηνή που είχε στηθεί στη σκεπή του σπιτιού του, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο γάμος του θύματος αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Όλη η οικογένεια ετοιμαζόταν να γιορτάσει το γάμο του. Σήμερα, αντί για το γάμο του, κάνουμε την κηδεία του», ανέφερε συγκλονισμένος ο συγγενής του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Χάρβαρντ για τις διαδηλώσεις Ισραήλ

Ομοσπονδιακός δικαστής της Βοστόνης απέρριψε την αγωγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ για ανοχή σε αντισημιτικές ενέργειες υπέρ Παλαιστινίων, κρίνοντας πως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Καταδίκη της Βηρυτού για καταστροφές στον νότο από Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κατήγγειλε τις συστηματικές καταστροφές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, τονίζοντας πως οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν σοβαρά τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στο Κογκρέσο για το έργο Great Sea Interconnector

Διακομματική ομάδα Κογκρέσου καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τον Great Sea Interconnector ως προτεραιότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντάς τον με τα στρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ και διεθνείς οικονομικούς διαδρόμους.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο: Νεκρός και ζημιές σε ασθενοφόρο

Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο σκότωσε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που κατήγγειλε στοχοποίηση διασωστών από τον ισραηλινό στρατό, ενώ δύο τραυματίες είχαν αναφερθεί νωρίτερα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κολομβία αναγνωρίζει την προσάρτηση του Γκολάν από το Ισραήλ

Η Κολομβία έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που αναγνώρισε την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν, τονίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοπροστασία από εξωτερικές απειλές, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.