ΓΔ: 2643.46 0.43% Τζίρος: 29.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:37
Κρεμλίνο Μόσχας Ρωσία
Φωτογραφία: Κεντρικά στη Μόσχα. Credit: Shutterstock.

Η Ρωσία ανακοινώνει πλήγματα σε στρατιωτικά εργοστάσια στο Κίεβο

Το ρωσικό υπ. Άμυνας ανακοίνωσε ότι η μαζική επίθεση στο Κίεβο έπληξε 10 στρατιωτικές εγκαταστάσεις και 3 κέντρα στρατολόγησης, ως αντίποινα για ουκρανική επίθεση στο Λουχάνσκ. Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Κίεβο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση στο Κίεβο, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άμαχοι. Η Μόσχα ανέφερε πως επλήγησαν δέκα εγκαταστάσεις στρατιωτικής παραγωγής στην ουκρανική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων εργοστάσια παραγωγής επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Στην ίδια ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο σημείωσε ότι στόχος αποτέλεσαν επίσης τρία κέντρα στρατολόγησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Μόσχα υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επίθεση συνιστά απάντηση στην ουκρανική επίθεση του περασμένου μήνα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε φοιτητική εστία στο Λουχάνσκ, περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο στην ανατολική Ουκρανία. Από εκείνη την επίθεση είχαν σκοτωθεί 21 άνθρωποι και τραυματιστεί 42, «όπως και για άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε αστικές υποδομές», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία αρνείται ότι στοχοποίησε τη φοιτητική εστία, υποστηρίζοντας πως ο πραγματικός στόχος ήταν ένα κέντρο στρατιωτικής διοίκησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μαζικές καταρρίψεις ουκρανικών drones και επιθέσεις σε αποθήκες

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως πάνω από 351 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν κατά τη νύχτα, ενώ η Ozon ανακοίνωσε ότι τέσσερις αποθήκες της στη νότια Ρωσία επλήγησαν, προκαλώντας πυρκαγιά και εκκενώσεις.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν στη Ρωσία από ουκρανική επίθεση με drone

Επιδρομή ουκρανικών drones τη νύχτα στην Κρασναντάρ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο παιδιών και τον τραυματισμό άλλων επτά και δύο ενηλίκων, καθώς συντρίμμια έπεσαν σε παιδικό σταθμό, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 νεκροί από ουκρανικά χτυπήματα με drones στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, που έπληξαν αποθήκη της Ozon και βιομηχανική μονάδα στη Σαμάρα, προκαλώντας φωτιά και διακοπή λειτουργίας της αποθήκης.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά χτυπήματα έπληξαν βιομηχανία και αποθήκες της Ozon στη Σαμάρα

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα ανέφερε ότι ουκρανικό drone χτύπησε βιομηχανική εγκατάσταση και αποθήκη της Ozon, προκαλώντας τραυματισμούς. Η Ozon ανέστειλε τη λειτουργία κέντρου της, χωρίς να υπάρχουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 8 νεκροί σε επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και δύο στη Ρωσία από επιθέσεις με drones. Ρωσικό drone έπληξε λεωφορείο στη Χερσώνα, με τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ο Ζελένσκι ζήτησε μεγαλύτερη προστασία για τους αμάχους.