ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ισραήλ

Ισραήλ: Πράσινο φως από ΗΠΑ για βομβαρδισμό Βηρυτού αν επιτεθεί η Χεζμπολάχ

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ Ίσραελ Κατς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια στο Ισραήλ να βομβαρδίσει τα νότια προάστια της Βηρυτού αν η Χεζμπολάχ επιτεθεί σε ισραηλινό έδαφος, ενώ προειδοποίησε για εκκένωση και πλήγματα στη Νταχίγια.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει λάβει έγκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ενδεχόμενο βομβαρδισμό των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, προπυργίου της Χεζμπολάχ, σε περίπτωση επίθεσης της φιλοϊρανικής οργάνωσης σε ισραηλινό έδαφος. Η δήλωση προέρχεται από επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού.

«Ο πρωθυπουργός και εγώ, μαζί με τον ισραηλινό στρατό, εργαζόμαστε για να συνδέσουμε την τύχη της Νταχίγια (σ.σ. τα νότια προάστια της Βηρυτού) με αυτήν των βόρειων ισραηλινών οικισμών. Αν οι ισραηλινοί οικισμοί συνεχίσουν να δέχονται επιθέσεις, θα εκκενώσουμε και θα βομβαρδίσουμε τη σιιτική συνοικία Νταχίγια στη Βηρυτό, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κατς.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «οι ΗΠΑ ενέκριναν αυτήν την αρχή και τη μετέφεραν στην λιβανέζικη κυβέρνηση και σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη». Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «είτε σταματά ο βομβαρδισμός των πόλεων, είτε, αν αυτός συνεχιστεί, θα πλήττουμε τη Νταχίγια στη Βηρυτό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στο νότιο Λίβανο, παρά τη συμφωνία-πλαίσιο για «διαρκή ειρήνη», στοχεύοντας την περιοχή μεταξύ Καντάρα και Ντέιρ αλ Σαριάν, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Απόρριψη συμφωνίας με το Ισραήλ από τον πρόεδρο της Βουλής

Ο Ναμπίχ Μπερί, πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου και σύμμαχος της Χεζμπολάχ, άσκησε κριτική στη συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ, προειδοποιώντας για διχασμό και δυσκολίες εφαρμογής. Υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου ΗΠΑ-Ιράν.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Θετική η αντίδραση φον ντερ Λάιεν στη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την αποκλιμάκωση. Τόνισε την ανάγκη για αφοπλισμό μη κρατικών ομάδων και υποστήριξε ότι η ΕΕ στηρίζει τη βιώσιμη σταθερότητα στην περιοχή.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση κατά φερόμενων μαχητών στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα κατά φερόμενων μαχητών στη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, το πρώτο τέτοιο μετά τη συμφωνία-πλαίσιο με τον Λίβανο. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, στόχος ήταν απειλή για τα στρατεύματά τους.