ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο

Χεζμπολάχ: Δεν σταματούν οι επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ διαμηνύει πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, απαντώντας στην απειλή του Ισραήλ για αντίποινα στη Βηρυτό. Οι ΗΠΑ πρότειναν σχέδιο για ταυτόχρονη παύση επιθέσεων από Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δεν προτίθεται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη φιλοϊρανική οργάνωση, απαντώντας στις πρόσφατες απειλές του Ισραήλ για πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «δεν θα υπάρχει ηρεμία» στη Βηρυτό και τα προάστιά της, αν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει τις επιθέσεις της.

Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν πρόταση βάσει της οποίας η Χεζμπολάχ θα έπρεπε να αναστείλει κάθε επίθεση στο Ισραήλ, με αντάλλαγμα τη δέσμευση του Ισραήλ να αποφύγει «κάθε κλιμάκωση στη Βηρυτό».

Ωστόσο, η ίδια πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και ζήτησε ανωνυμία, υπογράμμισε ότι η οργάνωση «δεν θα δεσμευτεί να παύσει τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ», διερωτώμενη: «Για να παύσουμε τα πλήγματα που κάνουν κακό στο Ισραήλ ενώ βομβαρδίζει τον Λίβανο;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιδρομές στον Νότιο Λίβανο λόγω παραβίασης κατάπαυσης πυρός

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα στον νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, κατηγορώντας τη για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός, ενώ στη Ρώμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου. Δόθηκε εντολή εκκένωσης χωριού.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Έβδομος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ διεξάγεται στη Ρώμη

Ξεκινούν στη Ρώμη νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου με στόχο τη σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο και την ανάπτυξη λιβανικών στρατευμάτων, στο πλαίσιο συμφωνίας υπό όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ.