ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο

Χεζμπολάχ: Δεν σταματούν οι επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ διαμηνύει πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, απαντώντας στην απειλή του Ισραήλ για αντίποινα στη Βηρυτό. Οι ΗΠΑ πρότειναν σχέδιο για ταυτόχρονη παύση επιθέσεων από Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δεν προτίθεται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη φιλοϊρανική οργάνωση, απαντώντας στις πρόσφατες απειλές του Ισραήλ για πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «δεν θα υπάρχει ηρεμία» στη Βηρυτό και τα προάστιά της, αν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει τις επιθέσεις της.

Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν πρόταση βάσει της οποίας η Χεζμπολάχ θα έπρεπε να αναστείλει κάθε επίθεση στο Ισραήλ, με αντάλλαγμα τη δέσμευση του Ισραήλ να αποφύγει «κάθε κλιμάκωση στη Βηρυτό».

Ωστόσο, η ίδια πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και ζήτησε ανωνυμία, υπογράμμισε ότι η οργάνωση «δεν θα δεσμευτεί να παύσει τους βομβαρδισμούς στο βόρειο Ισραήλ», διερωτώμενη: «Για να παύσουμε τα πλήγματα που κάνουν κακό στο Ισραήλ ενώ βομβαρδίζει τον Λίβανο;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατηγός: Η Χεζμπολάχ περνάει σοβαρότατη κρίση

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Εϊάλ Ζαμίρ, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, σημειώνοντας πως υπέστη σημαντικό πλήγμα. Τόνισε ότι η εκεχειρία είναι εύθραυστη και ο στρατός διατηρεί αυξημένη ετοιμότητα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χωρίς περιορισμούς οι επιχειρήσεις των δυνάμεων στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς δήλωσε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στις ισραηλινές δυνάμεις στο νότιο Λίβανο, τονίζοντας ότι δεν προβλέπεται απόσυρση από τη «ζώνη ασφαλείας» που έχει καταλάβει το Ισραήλ.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στον νότιο Λίβανο

Πέμπτος Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα σε μάχες στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Χθες, τέσσερις ακόμη στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ.
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας με το Ιράν, λέει η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει πως παραμένει σε εγρήγορση για την τήρηση της εκεχειρίας με το Ιράν, μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη. Παράλληλα, 55 πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια σήμερα τα Στενά.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Έκλεισε το Ορμούζ λόγω ισραηλινών πληγμάτων στο Λίβανο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν προσωρινό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ για όλα τα πλοία, λόγω ενεργειών του Ισραήλ στον Λίβανο και παραβίασης δεσμεύσεων των ΗΠΑ, επικαλούμενοι αυξημένους κινδύνους ασφάλειας.